Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kilka dni temu jeździłem po mieście załatwiając różne sprawy. Po 2-3 przejazdach nie udało mi się odpalić silnika na benzynie.

Paliwo w baku było, rozrusznik kręcił, iskra na świecach była ale świece suchutkie. Przestała się też odzywać pompa paliwa więc na nią padło podejrzenie.

Auto odholowałem do domu i na trasie ok. 15 km mając włączone światła awaryjne i pozycyjne oraz cicho grające radio wszystko to zgasło na kilkaset metrów przed celem...

Zostawiłem auto pod blokiem przez 2 dni a w międzyczasie wypiąłem i wpiąłem zasilanie pompy paliwa i sprawdziłem bezpiecznik (bezpiecznik ok).

Po 2 dniach, jako że posiadam instalkę LPG odpaliłem auto na gazie i troszkę pojeździłem. Po kilku kilometrach zaczęła działać pompa paliwa i ogólnie wszystko wróciło do normy.

Dzisiaj rano pojechałem do pracy - odpaliłem na PB, przełączyło się na LPG i dojechałem spokojnie do pracy. Po 8 godzinach wsiadam do auta i pierwsza rzecz to brak oświetlenia wnętrza po otwarciu drzwi. Następnie wkładam kluczyk, przekręcam i ...... NIC :mad2:

Absolutnie nic nie działa, kontrolki nie świecą, silnik nie kręci. Najgorsze, że przy odpalaniu na kable kontrolki się świecą, silnik kręci ale nie odpala ani na PB czy LPG :cry2:

Macie jakieś sugestie :?: Proszę o pomoc :!: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

www.ifp.pl

www.bmw-e30.pl

Opublikowano

Czesc

Prawdopodobnie pompa paliwa dokonala zywota!

A teraz robi ci zwarcie i rozladowuje aku.

Wyciagnij ja i obejrzyj.Poza tym jak naladujesz aku,zmierz pobor proadu

przed i po wyjeciu bezpiecznika pompy.Ewentualnie mozesz sprawdzic przekaznik pompy.

pozdrawiam

Opublikowano

Witam,

belgus zawsze można na Ciebie liczyć :D

Udało mi się uruchomić silnik - za pomocą kabli rozruchowych, które ważyły chyba z 30 kg :shock: (od kierowcy TIR-a).

Pojeździłem trochę, podładowałem aku no i jednak pompa już nie pracuje :cry: Na noc ściągnąłem klemy z aku ale teraz mam pytanko:

Czy jak odepnę wtyczkę zasilającą od pompy to nie będzie ona mi rozładowywać aku :?: Muszę jakoś do poniedziałku jeździć a nie chce mi się odkręcać klem kilka razy dziennie.

W poniedziałek kupię nową pompę: Czy ta będzie ok :?:

http://moto.allegro.pl/item145380001_pompa_paliwa_bmw_e30_316_318_bmw_e30_touring.html

Numery pompy w realoem się zgadzają...

Dzięki

www.ifp.pl

www.bmw-e30.pl

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Sprawdz jeszcze przekaznik od pompy mialem podobne problemy tez myslalem ze to pompa ale cos mnie podkusilo i rozebralem przekaznik okazalo sie ze platynki w przekazniku zasniedzialy i dlatego prad na pompe nie szedl, przeczyscilem i odpalil bez problemu. Przynajmniej u mnie tak było.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dokładnie sprawdz przekaznik pompy u mnie miałem podobne problemy a po wymianie przekaznika 100% działa. Teraz woze w zapasie na wypadek podobnych dolegliwosci najpierw zagladam do przekaznika