Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem niedawno E46 z 2004r. Samochód nominalnie współpracuje z telefonem Siemens S55 (jest tam taka specjalna wkładka firmy Visteon). Tak się składa, że mam taki telefon, ale włożenie go do tej stacji powoduje tylko tyle, że zaczyna się ładować. W żaden sposób nie mogę go uruchomić w zestawie głośnomówiącym.

Skądinąd wiem, że był tam właśnie taki funkcjonujący telefon bo razem z autem odebrałem instrukcję obsługi i kod, który powinno się wbić jak się telefon zgłosi. Przejrzałem intrukcje, które mam (od stacji telefonicznej w samochodzie, od Siemensa i od auta) i nic tam nie ma na temat jakiegoś specjalnego sposobu uruchamiania zestawu głośnomówiącego.

Jeśli ktoś spotkał się z czymś takim będę wdzięczny za pomoc.

GR

Opublikowano
nie , jedna karta SIM w moim przypadku wkładam ja do czytnika pod telefonem złotkiem do góry - karta cała duża a nie wyjęty sim - w niektórych modelach telefonu kartę wkłada sie bezpośrednio do czytnika pod tapicerką z lewej strony tyłu w bagażniku - pierwsza puszeczka od świateł a karta podobno wkładana od góry , tyle co sie dowiedziałem bo też miałem problemy ale żle kartę wkładałem - i jeszcze jedno , nie każda karta działa podobno z telefonami , to zalezy od centralki , mozesz spróbować kupić zastaw startowy simplus za 9 zł i wtedy się upewnisz
Opublikowano
Sprawdziłem jeszcze raz wszyskie papiery i elementy systemu - nie wkłada się nigdzie karty, zostaje w telefonie, a telefon do tego stacji Visteon. Wygląda na to, że ten Visteon jest trafiony.
Opublikowano
no to nie wiem , ja mam oryginalny BMW pod podłokietnikiem i mam instrukcje do niego - gruba książka , była dodana przy kupnie auta w salonie
Opublikowano
Witam

Kupiłem niedawno E46 z 2004r. Samochód nominalnie współpracuje z telefonem Siemens S55 (jest tam taka specjalna wkładka firmy Visteon). Tak się składa, że mam taki telefon, ale włożenie go do tej stacji powoduje tylko tyle, że zaczyna się ładować. W żaden sposób nie mogę go uruchomić w zestawie głośnomówiącym.

Skądinąd wiem, że był tam właśnie taki funkcjonujący telefon bo razem z autem odebrałem instrukcję obsługi i kod, który powinno się wbić jak się telefon zgłosi. Przejrzałem intrukcje, które mam (od stacji telefonicznej w samochodzie, od Siemensa i od auta) i nic tam nie ma na temat jakiegoś specjalnego sposobu uruchamiania zestawu głośnomówiącego.

Jeśli ktoś spotkał się z czymś takim będę wdzięczny za pomoc.

GR

Najprawdopodobnie masz system bluetooth. To normalne, ze telefon po włożeniu do stacji się ładuje. W instrukcji jest opisana cała procedura krok po kroku "zgrania" telefonu i auta ze sobą. Jak wiadomo musisz telefonem wyszukać "urządzenie" posiadające bluetoooth jakim jest BMW. Kod dołączony do telefonu BMW będzie potrzebny do zgrania ze sobą obu urządzeń.

Jeśli masz bluetooth, to wtedy każdy telefon w nie wyposażony zadziała Ci w tej Bemce. Jedynie co, to mogą być problemy z kopiowaniem książki telefonicznej no i nie będziesz mógł ładować telefonu w czasie jazdy ;)

Niech moc (BMW) będzie z Wami :)

Szymon

Opublikowano
Próbowałem "wyszukiwać" telefonem samochód, nic z tego. Ten problem ma jeszcze ktoś inny (wątek obok), przejrzę go może tam się czegoś dowiem.
Opublikowano

W tym wątku obok gość podał taki link, a tam była instrukcja obsługi. Dzięki temu uruchomiłem - rzecz była w tym by przycisk logujący przycisnąć na nie mniej niż 1 sekundę przed włączeniem zapłonu a później trzymać go nieprzerwanie przez 2-3 s. Telefon został zobaczony, nie mam tylko dzisiaj ze sobą kodu BT, który dostałem z autem więc nie wiem jak będzie dalej.

http://www.bimmernav.com/BMW_E46_Bluetooth_Installation_Instructions.html