Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Patrząc po spalaniu i swojej 320d to 10l na 100 km jest b. realne w mieście na zimnym silniku.

Ruszyłem zimny silnik i pierwsze parę kilometrów spalanie śr. w kompa to od 10 do 12l/100 :jawdrop: - potem zaczyna spadać.

Generalnie zimny silnik to mega spalanie.

Ale z drugiej strony jazda ekonomiczna autostrada Niemcy licznikowo 120-130km na tempomacie spalanie średnie 5,7l. Pozatym po przejechaniu 100km miałem jeszcze 1000 km zasięgu. (spalanie wg litry/przebieg wyszło 5,8)

Przy 150 na tempomacie pali niewiele więcej.

Dopiero powyżej 180 zaczyna się wir w baku ok 10l/100km

Ja juz sam nie wiem co myslec.

Zatankowalem do pelna. Wyjezdzilem juz z polowe baku a komp pokazuje mi w tej chwili 11l. Co prawda uzywam raz na jakis czas ogrzewania postojowego ale mimo wszystko...

Opublikowano

No widzisz , u mnie 7,2 a realne miałem ostatnio 10 jeżdżąc z przyczepką lejąc już kilka razy z rzędu pod korek i wiem że oszukuje mnie bo zaniża - pytałem kiedyś jak skorygować wartość sredniego zużycia paliwa czyli KVRB i miałem odpowiedż ale mi jakoś nie wychodzi więc może Tobie się uda ? - podaje link bo ja chciałem ustawić wartosć

KVRB:1300 ale nie potrafię wejść w te opcje

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=40331&highlight=

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam 520d manual i srednie spalanie to 8

kolega inny ma 530d manual i 9 litrów , jeszcze inny 530d automat i 10 .

Troszke duzo Ci pali. No chyba ze te 5- 7 km robisz ciagle w korkach . To mozliwe jest .

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano

Witam

moje 320d z automatem miasto 7,5-8 trasa 6,5 według komputera, realnie 0,5- 1L więcej, dodam że nie lubie się ociągać :twisted2:

Pozdrawiam

Opublikowano
chyba przesadziłem z jazdą bo wlałem 59,5 litra więc niewiele brakowało do zera :mrgreen: na 586km zrobionych z przyczepką o wys ok 180cm 1/2 pusto a 1/2 z 750kg na holu więc wyszło spalanie 10L/100km / w tym 10% miasto reszta trasa / tylko dlaczego komp pokazał mi 7,1 :mad2: mam go dość , muszę mu coś zrobić chyba :D acha , tankuję tak że dotykam palcem paliwo w baku :twisted2:

Komputer pokazuje średnią ogólną... Weź go zresetuj przytrzymując przycisk od komputera... Ja tak zrobiłem i w E46 spalanie z 10,1 spadło na 8,9 ( to była trasa i cały czas powyżej 180km/h ). Teraz się utrzymuje w okolicach 9,1-9,3. Według mnie jest to bardzo niskie spalanie biorąc pod uwagę ciężką nogę... W porównaniu do Z to prawie nic nie pali :lol:

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato