Skocz do zawartości

Maksymalny poziom płynu chłodniczego, ile, gdzie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Takie mam amatorskie pytanie :wink: w którym miejscu jest max. poziomu płyny chłodniczego ? (jakies foto) bo nie mam zadnych oznaczeń.
...nieważnie dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...
Opublikowano
W M20 na zbiorniczku wyrownawczym masz oznaczony poziom kreska - stan sprawdza sie na zimnym silniku. Poziomu maxymalnego nie ma zaznaczonego ale nie powinien on zbyt duzo przekraczac stanu prawidlowego.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Nie widze u siebie tej kreski ma moze ktos foto zbiorniczka zeby pokazać gdzie jest prawidlowy poziom ?
Opublikowano
jack325e dzięki ale ja mam B20 nie B25 i mam inny zbiorniczek i w innym miejscu.. a tu faktycznie kreske widze.
Opublikowano

SOER rodzaj i umiejscowienie zbiorniczka w M20 zalezy od rocznika (przy waskiej lampie jak na fotce), widocznie masz szeroka lampe i zbiornik z 2giej strony, mialem takie 320i jak Ty ale dokladnie nie pamietam gdzie tam bylo oznaczenie poziomu, autko bylo przejsciowo :D Szukales na zbiorniczku ? nie ma zadnych oznaczen ? z gory jakis napis powinien byc (tak mi sie wydaje). Jest tu duzo posiadaczy e30 320 nikt nie wie :?: :?: :twisted2:

p.s. na fotce jest M20B27 :mrgreen:

Opublikowano

Stwierdziłem za nawet jak naleje pod korek to sie nic nie stanie po jesli plynu jest za duzo to wyleci odpowietrznikiem w błotnik :?:

p.s tak mam szeroka lampe 88r