Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mój problem jest następujący.jestem posiadaczem bmw 318 (m40 benz.+lpg)wymieniałem olej,filtry.przed wymianą wszystko chodziło oki (chodzi o obrotomierz,zegarek i maszynka co pokazuje spalanie).po wymianie filtra powietrza tez hulało.ale po przejechaniu paru km nagle przestały działać wymienione wczesniej rzeczy.co to może być?drugie pytanie to co to może być ,że jadąc na benzynie i przyspieszając auto robi to tak jakby na raty.nie jest to płynne tylko ciągnie potem jest chwila "oddechu" i znowu.i tak cały czas do końca.dzięki za pomoc.pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli chodzi o brak płynności podczas jazdy na penzynie.

Miałem ten sam problem po strzale lpg po wymianie przepływomierza problem sie skończył.

pozdrawiam!!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W liczniku sa taie 2 bateryjki (wygladaja jak baterie paluszkowe) wlutowane w plytkie. i to przez nie morze Ci nie dzialac obrotomierz i ekonomizer. a predkosciomierz Ci nie dziala, to morze byc wina czujnika ktory jest w dyfrze.