Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy mam pytanie. Czy jak bedzie za mały poziom płynu chłodzącego to wskaznik od temperatury pokaze ze się silnik przegrzewa co jest logiczne bo silnik bedzie miał nie wydolne chłodzenie czy z braku płynu w tym miejscu głowicy gdzie czujnik pokaze ze silnik jest zimny? Mam silnik M50 i powiem szczeze ze cos wariuje. Silnik się nie przegrzewa. Wymieniłem termostat, płyn, wisko a nawet załozyłem elektryczny wentylator. Silnik się nagrzewa ale gdy tylko dodam lekko gazu wzkaznik pokazuje ze silnik zimny a jak odpuszcze gaz to temperatura znowy wraca na połowe. Czasem się to naprawi i pokazuje normalnie. Gdyby był zapowietrzony to powinien sie zagotowac prawda? I moje pytanie czy czujnik z braku płynu w tym miejsu gdzie jest wkrecony zbieze tylko temperature silnika z metalu do którego jest przykrecony? Czy musi byc woda aby pokazał jaka kolwiek temperatur? Mój silnik to M50 24v
Opublikowano
O ile się nie mylę to czujnik pokaże temperaturę właściwą silnika mimo że aktualnie nie będzie miał styczności z płynem.