Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam i pozdrawiam.Problemos jest taki że jade sobie 60-70 na godzinke,lajćikowa o ona mi gasnie na 3 sekundki po czym nagle pracuje.Zdarzyło mi sie to już dwa razy tego samego dnia.Dodam że tego dnia tankowałem wache 98.Co to mogło być mojej niuni ?Prosze o podpowieć :modlitwa:
http://www.bmw-sport.pl/images/signatures/1868313008478371b841670.gif
Opublikowano

Witam

chwilowy brak iskry ,lub paliwa.Problem moze tkwic w sterowniku.

Warto by sprawdzic polaczenie calej wiazki,ktora do niego dochodzi.

Ewentualnie chwilowe zawieszanie sie pompy paliwa>

pozdrawiam

Opublikowano

Miałem kiedyś podobną usterkę w moim e30 - potrafiła zgasnąć bez powodu, a za moment zapalała i jechała jak gdyby nigdy nic. Ponieważ rzecz cała zdarzała się rzadko, czasem raz na dzień, czasem raz na miesiąc, to warsztaty nie dały rady zdiagnozować. W końcu sam znalazłem przyczynę - uszkodzony przekaźnik odpowiedzialny za zasilanie komputera DME. Po wymianie - jak ręką odjął przez następne 9 lat.

Podejrzewam, że to był powód dla którego poprzedni właściciel sprzedał to 325i. Cena była bardzo atrakcyjna, a wyposażenie max i stan idealny - wersja USA.

Przekaźnik znajduje się w grupie 3 przekaźników zamontowanych na lewym nadkolu w komorze silnika, pod czarną osłoną z tworzywa. Ale który to z nich, to już nie pamiętam.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)