Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od czego jest przekaźnik ozanczony jako K! w servisówce?? "przekaźnik wentylatora dodatkowego, stopnia 1"? Jakie wentylatora dodatkowego? Jest jeszcze K6 odpowiedzialny też za wentylator dodatkowy tylko stopnia 2?

Nie mam u siebie przekaźnika odpowiedzialnego za "klakson" a mam ten K1 i teraz nie wiem czy ten K1 musi być czy moge go sobie wtawić za klakson.

Pozdrawiam

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano

Czesc

Za sygnal dzwiekowy odpowiada K 2!

A za 2 wentylator K 6

Ale czy mozna zaadaptowac K 1 na sygnal tego niewiem.

Wloz przekaznik i sprawdz,moim zdaniem powinno byc ok.

One wygladaja tak samo!

pozdrawiam

Opublikowano

Zaadoptować można, działa (próbowałem) ale nie wiem czy nie jest mi potrzebny ten K1 (went. dodatkowy st. 1). Od czego jest przekaźnik K1? Szukałem w servisówce ale nie widziałem wentylatora dodatkowego ani st 1 ani st 2!

Pozdro

Opublikowano

będe upierdliwy :twisted2: ale zapytam dalej: ten wentylator dodatkowy jest od chłodzenia silnika rozumiem tak? a jak tak to gdzie on jest zamontowany i czym sie różni st 1 od st 2?

Pozdro

Opublikowano
Wentylator dodatkowy występuje wtedy gdy mamy klimatyzacje. Załącza on się przy załączeniu klimatyzacji, lub gdy silnik się przegrzewa to pomaga on wentylatorowi na wisco. A stopien 1 i 2 to poprostu dwa biegi wentylatora.

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

Opublikowano

o :norty: to lubie :clap: i wsztsko jasne :mrgreen: wielkie dzięki

Pozdrawiam

Piotrek