Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. podejrzewam ze padl mi przeplywomierz. mam dokladnie taki zamontowany u sie bie w silniku u numerach: BOSH 0280212010. nie mam zielonego pojecia skad wziasc taka czesc. przerylame cale allegro, dzwonile mdo kilkunastu osob i nikt czegos takiego niema.

moje bmw to: e-36 320i coupe pojemnosc 2.0, z silnikiem M50 rok produkcji 92r

pomooooocy !!!

Opublikowano
jestes pewien ze to przeplywomierz diagnozowales bryke ja robilem to dzisiaj koszt 60zl a napewno bedziesz wiedzial wiecej cena uzywanego tak slyszalem przeplywomierza okolo 500-600zl
Opublikowano

pewnym nigdy nie mozna byc. przeglad kompem robilem i wykrylo ze sonda lambda. ekonomizer mi wariuje, silnik jest bardzo slaby, pozatym pali masakrycznie duzo i wahaja sie obroty od 300-1500 na biegu jalowym. nie wiem co robic. jezeli to przeplywomierz to jest masakra bo nigdzie nie widze przeplymowierza uzywanego o takich numerach !!!

w ofercie intercasr jak podaje dokladne dane mojego samochodu to powinien byc 0280212025 wiec sa mjuz nie wiem. a oryginal kosztuje 1700. boze blagam wszystko tylko nie to. to jest najdrozszy elemnt chyba tego samochodu !!!!

Opublikowano
Jezeli obroty tak CI skacza, ekonomizer szwankuje i auto jest slabe to masz nieszczelnosc w ukladzie dolotowym. Sprawdz to dokladnie, a zwlaszcza weze od silnika krokowego. Jezeli mialbys niesprawny przeplywomierz to wyszedlby blad na diagnostyce komputerowej, pozatym gdybys odpial od niego wtyczke to auto powinno normalnie jezdzic tyle, ze w trybie awaryjnym.
Opublikowano

mam nadzieje ze w srode uda mi sie wszyskto zalatwic i napisze jak bylo. przyczyn moze byc wiele............ pozdrawiam i do uslyszenia :-)

PS. mam nadzieje ze bede juz w lepszym nastroju.