Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W koncu zmienilem moje E30 na E36 2.5 :twisted: jestem bardzo zadowolony, ale jest pare szczegulow ktore mnie martwia... , po pierwsze przez pierwsze 400km testowania go wszytsko bylo dobrze ale... cos sie popsulo po przekroczeniu 100 km/h cala buda zaczynala wchodzic w wibracje jak by cos bylo krzywe (felga, wal) no to wymienilem taki lacznik na 6 srob pomiedzy skrzynia a walem i jest lepiej ale sytuacja ponawia sie po przekraczeniu 120 km/h co to moze byc? krzyzaki na wale, podpora walu, czy moze jeszcze cos innego ?

po drugie cos nie tak jest z hamulcami w przednim lewym kole przy ostrzejszym hamowaniu z np 180km/h cos strasznie w nim wali(abs sie nie zalancza jeszcze) przy mniejszej predkosci jest wszystko ok bez jak i z abs'em nic nie wali i jeszcze czasami wlancza mis ie komunikat na ocb o bledzie swiatel hamowania, np rusze wcisne hamulec(wartosc losowa raz sie wlaczy raz nie) i pojawia sie ten komunikat, zeby zniknol trzeba wylaczyc silnik i odpalic ponownie wtedy juz go nie ma..

po trzecie mam komuter na 10 przycikow i nie pokazuje mi np aktualnego spalania i innych rzeczy, np: przy function 01 mam zmiane jezyka pozniej ustawienia daty czasu etc i tak chyba do 5 czy 6 a pozniej juz nie ma zadnego testu ...

i ostatnie silnik to m50b25 z 1991.10 , ostatnie cyfry VIN to FD68723 , silnik jest igla ma 170kkm przebiegu i jezdzi na syntetyku, czy zamontowanie czipa do tego silnika cos da? jezeli tak to jaki wybrac i w ktorym miejscu jest komputer :roll:

pozdrawiam

Opublikowano

na twoje pierwsze pytania nie zabardzo jestem w stanie odpowiedzieć - sam rozumiesz - trzeba wejść pod auto i szukać

co do ostatniego pytania to chip poprawi tyllko twoje samopoczucie a w aucie to raczej będzie kosmetyka

w samochodach tzw. wolnossących stosowanie chip tunningu jest zabiegiem który tak jak mówiłem wcześniej nic nie da

do takiego auta można zastosować wyłącznie zaawansowane modyfikacje rozrządu, tłoków koła zamachowego , przełożeń skrzyni biegów, mocniejszego ukł. wtryskowego itd. / to razem musi być wszystko spasowane/

na początek proponuje Nos

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658