Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Nie mogę sobie poradzić z ustawieniem zegarka i daty w moim kompie. Szukałem dość długo na forum i nic nie mogłem znaleźć (jestem nowy więc wybaczcie jesli jeszcze nie umiem dobrze obsługiwać wyszukiwarki).

I jeszcze jedno....Gdzie szukać gongu? Nic się nie dzieje po przekroczonym limicie prędkości. Nie mam tez manetki do zmiany funkcji...Czy w każdym aucie z tym kompem była ona montowana?

Pozdrawiam

Opublikowano
Nie pamietam dokładnie, ale należy chyba nacisnąć przycisk do programowania (w prawym dolnym rogu komputerka, obok jedynki, trzeba go wcisnąć np. zapałką), następnie przyciskiem >UHR-DAT.< wybiera się pomiędzy datą a godziną, a przyciskami >1000,100,10,1< ustawia się poszczególne cyfry i na koniec znowu ten przycisk w prawym dolnym rogu. Nie pamiętam właśnie czy taka jest kolejność, ale napewno tymi przyciskami więc coś wykombinujesz. Gong jest w osłonie pod kierownicą, nad pedałami, widać go jak popatrzysz od dołu, jest to taki mały głośniczek. Może jest odłączony i dlatego nie działa. Dodatkowej manetki nie ma, w tej od kierunkowskazów jest przycisk (naciska się go w strone kierownicy) i powinien być na nim napis BC i strzałka właśnie w strone kierownicy.

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg