Skocz do zawartości

wymontowaie wentylatora nadmuchu?:(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć szukam na forum ale nie moge znaleśc cos na temat wyjęcia wentylatora. moze mi ktoś pomoc moze jakies linki zdjęcia bo zima tuz tuz a strasznie mi chałasuje (chyba łożysko)..

a drugi problem nie dziala mi 3 i4 poziom co jest za nie odpowiedzialne?

wielkie dzieki:) :modlitwa:

Opublikowano

Ja mam tds'a i nie wiem czy jest podobnie ale powiem jak to idzie u mnie.

Trzeba odkręcić zbiornik wyrównawczy od chłodnicy i jest on patrząc z góry na środku przy szybie ale u ciebie go tam nie ma jest raczej koło chłodnicy. Później odkręcasz dwie nakrętki 10 z tworzywa zdejmujesz listwę osłaniającą przewody. Następnie musisz odkręcić czołową przegrodę przykręcona jest chyba 5 śrubkami na klucz 7 do tych na dole jest utrudniony dostęp. Później wyciągasz już osłonę z tworzywa, odpinasz osłonę wentylatora prawdopodobnie 2 zapinki, opaska i wentylator jest na wierzchu. Za pierwszym razem jest trochę ciężko ale później nabiera się wprawy.

U mnie raz działał wentylator raz nie. Jak poruszałem kablem przy silniczku to zaczynał chodzić.

Mam nadzieje że troche ci pomogłem ale niestety masz inny motor i może to wyglądać troche inaczej.

Pozdrawiam