Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam w mojej 320 coupe jak wiecie przy otwieraniu sie drzwi lekko sie obnizaja automatycznie szyby i po zamknieciu dosuwaja sie pod uszczelke. Problem w tym ze umnie w lewych drzwiach raz na 3-4 otwarcia niechce sie szyba opuscic. :evil: Wie ktos co jest odpowiedzialne za te szyby moze jakies pomysly??? :idea: Dziekuje i Pozdrawiam :lol:
Opublikowano
Na ramie miedzy drzwiami a tyłem samochodu jest taki metalowo plasikowy element, który "łapie" zamek od drzwi. Spróbuj otworzyć drzwi a w tym elemencie w tej ramie jest taki mały plastikowy przycisk, który spróbuj wciskać i puszczać. To jest odpowiedzialne za domykanie szyb w coupe. Wiem bo mialem z tym problem, tyle ze u mnie szyba sie nie domykala. Przy wcisnieciu tego przycisku palcem przy otwartych drzwiach powinna ci szyba podjechac do gory, przy puszczaniu powinna opadac troche w dol. Popróbuj z tym, jesli zauwazysz ze cos nie tak to bedziesz mial przyczyne, jesli nie to musisz szukac gdzie indziej.