Skocz do zawartości

3.0d z e39 w e36 compact!! pomocy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam e36 compact 1.8tds po przerobkach(mierzone 122KM i 265Nm)...auta nie chce sie pozbywac bo nie wyobrazam sobie jezdzic inna bema niz compactem choc jezdzilem e38,e39 itd ale zadne z nich to nie gokard ktorym jest bez watpienia compact....zamowilem sobie silnik ktory powinienem niedlugo dostac.....mam tu na mysli 3.0d z e39,e46 badz x5 warz ze skrzyna ale to juz z tych dwoch pierwszych.....wiem ze bedzoie pasowal i nie trzeba wymieniac ani walu ani dyfra....chodzi mi o to czy duzo przy tym roboty...jak wyglada rozmieszczenie chlodnic,pojemnikow na plyny...czy beda pasowac lapy od e36 czy od e39?chodzi mi o fachowa porade najlepiej poparta numerem gg zebym mogl zapytac o milka rzeczy.....mowia mi ze moge kupic benzyne ale ja chce diesla w common railu bo sa od benzyn po prostu lepsze.....porownajdzie sobie 3.0 na wache i 3.0d.....diesel zjada benzynke.....