Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Problem jak wyzej.e 34 525 tds touring automatic 93'

Odkad tankuje w Polsce(neste) i jezdze po miescie,spalanie wzroslo drastycznie.komputer pokazuje 20 litrow,dodam,ze na trasie wzial 8.2 litra(140 km/h)

Co moze byc przyczyna?

Jestem przed wymiana filtrow i plynow.

pozdrawiam

Opublikowano

Dzieki za odzew

Oddalem dzisiaj auto do serwisu bosha,mam nadzieje ze skontrolują jak trzeba.Jeżeli chodzi o komputer to rzeczywiscie zawyża,na autostradzie o okolo 1 litr,ale miasta po miescie mnie przerazila,zobaczymy.

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
mam do Ciebie prośbe opisz co Ci powiedzieli w boschu ja mam ten sam problem 2,5 tds w mieście komputer pokazuje przedział 18 l - 20 l/100km jest w automacie, ale palił do tej pory wg komopa około 12. pozdrawiam
Opublikowano

mialem podobny problem

wiec Palila mi e38 tds 12L/100 km ani mniej ani wiecej hehe pojechalem do servisu "B" na kompie wyszlo przeplywomiez lekko uszkodzony po wymnianie na nowy i ustawieniu pompy wraz z jej uszczelnieniem i jakis tam czujnik polozenia walka /wtryskow spalanie spadlo drastycznie na trasie przy spokojnej jezdzie mozna bylo nawet lekko ponad 5 literkow wyciagnac na 100 km po tym zabiegu zapomnialem jak wygladaja cpn-y hehe zasieg na 84L to ponad 1200 km tryb mieszany wynik dobry co