Skocz do zawartości

[E85] Z4 - wysoki jakościowo dongle bluetooth z mikrofonem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam E85 Z4 z 2003 roku. PIerwotnie wyszło z najbiedniejszym audio + radio Buisness.

Najpierw kupiłem tani chiński dongle z allegro za 50zł. Ale nie aktywował mi opcji AUX w radiu.

Potem kupiłem trzy różne Bluemusic emulujące zmieniarkę CD. Ale KAŻDY przerywał mi muzykę. Czasem miał jakąś czkawkę, czasem rozłączał się z telefonem a czasem tak bardzo że aż znikała opcja Cd changer z radia.

Podczas walki z rozwiązaniem tego cyrku z BT dorwałem inne radio z odblokowanym AUX i kupiłem dongle na AUX:
https://allegro.pl/oferta/adapter-bluetooth-dla-bmw-x3-e83-bezinwazyjny-14336306224
I technicznie gra git. Doceniam, że to polski produkt. Aczkolwiek słabo że nie ma mikrofonu :(

Ale nie ma łatwo - wstawiłem nowe głośniki (z subami) i naturalnie nowy amp.
I ten mój aktualny dongle działa tylko wtedy, kiedy Basy i treble mam turbo mocno podbite. Ale nadal to "nie to samo" bo ten bass jest taki ... zmulony.
Jak porównuję kawałki z płytami CD to różnica dzień i noc... a absolutnie nie jestem audiofilem.

Skontaktowałem się z producentem, ten poinformował mnie, że produkuje wersje standard zgodną z wytycznymi BMW i wersję hifi, ale niekoniecznie pojawi mi się AUX w radiu...

Więc jestem w kropce. To nie powinno być trudne. Macie jakieś rady?