Skocz do zawartości

zmiana jednostki Alpine Entrynav2 na Magneti Marelli Entrynav2 z MOST

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

BMW F31 2018 rok

mam zamontowaną jednostkę Alpine  EE0002 8705955 bez most   rok produkcji końcówka 2017 rok zmierzyłem napięcie i jest 12V na przewodach idących do monitora

zakupiłem Magneti Marelli CI 8791692 z most  rok produkcji 03.03.2019 rok zmierzyłem napięcie i jest 0V na przewodach idących do monitora

ekran mam 6.5 cala sym_apx2_e

do tego zegary 6wa w których programatorem r270 zmieniłem długi vin i 2 krótkie na FF

teraz przystąpiłem do wymiany i zakodowana po zakodowaniu jednostki Magneti Marelli jest czarny ekran radio gra a zegary 6wa pokazują czerwoną kropkę i brak jest obrotów.

Ktoś może mi pomóc ?

wykonałem 

expert moce -> vhecile Order -> read -> Active -> save f31 -> Edit
Fa-editor -> klikamy prawym na FA i dajemy calculate FP -> dopisujemy 6WA -> zapisujemy "crt-Enter" -> dyskietka -> back
Expert mode -> VCM -> Vehicle order -> file name ... -> f31 -> sprawdzamy cze jest 6WA -> klikamy prawym na FA i dajemy calculate FP -> master -> Write FA-FP
Expert Mode -> coding -> reload -> sprawdzamy czy jest 6WA -> Activate FA -> Read (VCM) -> Kombi -> Detect CAF for SWE -> wybieramy wersje SWFL -> code

Vin w radiu zmieniłem poprzez 

FSC Extended -> 0x63 -> wpisanie Vin prawidłowego  i WriteVIN

Chce sprawdzić czy wszystko działa i wtedy zakupić FSC naprawcze do Magneti Marelli Entrynav2

w załączniku bin z wyzerowanymi vin.

160D-35160-0226(42)EEP(K697943_BMW)_erase_veryfikacja_FF.pdf