Skocz do zawartości

Parujące lampy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę napiszcie czy komuś parują lampy z przodu i tyłu,x1 moja jest z czerwca 2025Serwis twierdzi ze za sprawdzenie szczelności trzeba zapłacić auto na gwarancji 5 letniej.

Edytowane przez Darek73

Opublikowano

Powinno zostać sprawdzone ramach gwarancji, tj. bez żadnych dodatkowych kosztów dla Ciebie 

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję no też mi się tak wydaje ale w Gazda Grup Katowice Bocheńskiego mówili że test odpłatny więc zobaczymy bo moim zdaniem w marce BMW nie powinno mieć miejsce parowanie lamp tym bardziej w 5 miesięcznym samochodzie.

Opublikowano
15 godzin temu, Darek73 napisał(a):

Proszę napiszcie czy komuś parują lampy z przodu i tyłu,x1 moja jest z czerwca 2025Serwis twierdzi ze za sprawdzenie szczelności trzeba zapłacić auto na gwarancji 5 letniej.

Możesz zrobić zdjęcia przy okazji jak to wyglada??

Siostra miała tak w vw i też nic nie wskorala

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

@Darek73 sprawdź to -> https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2025/MC-11022112-0001.pdf

Poszukaj na forum, gdyż były już takie pytania, ale jeśli chodzi o przednie lampy, sama para to podobno normalne zjawisko i nic z tym nie zrobisz. Dopiero gdy pojawią się krople wody, można rozważać interwencję poprzez zgłoszenie.

Edytowane przez M4R10

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za info zobaczymy jak temat się rozwiąże .

Opublikowano
  • Autor

Za to  w tylnej lampie są kropki wody a to już chyba nie powinno być normalnym zjawiskiem 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Sprawdziłeś ten PDF wyżej? Udaj się z nim do gwaranta. 

Opublikowano
  • Autor

Dzięki pojadę na Servis 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Przód raczej normalne, ja tak miałem kiedy otworzyłem cieply garaż a na zewnątrz było zimno i ksenony nie zdążyły wygrzać przestrzeni, gdzieś jest zdjęcie na forum. tył nie powinien. Poza tym jest informacja w instrukcji że to nie kwalifikuje się do wymiany. 

Ogólnie to po gwarancji ludzie kombinują i wymieniaja jakieś gabki z oddechów czy coś takiego. 

Edytowane przez Franek Dolas

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

W temacie parujących lamp pomogli mi w Bmw Gazda Group Katowice mój przypadek kwalifikował się do wymiany na gwarancji.