Skocz do zawartości

Błąd 31C400

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wyskoczył mi dzisiaj pomarańczowy kluczyk na desce i komunikat o napędzie, moc ograniczona. Motor b47

Zczytałem błędy bimmertool i wyskoczył taki zestaw:

-31C400 , Układ pneumatyczny wiarygodność (ChrCtlFlowMon_6): Odpadt wąż powietrza dotadowującego

-25CF00 , Czujnik ciśnienia doładowania, zakres: ponizej dolnej granicy fizycznej

-2AB500 , Czujnik ciśnienia doładowania,
wiarygodność: zbyt iskie cisnienie
doładowania (nie jest zgodne z ciśnieniem przed turbiną i cisnieniem otoczenia)

Może ktoś miał do czynienia z czymś takim, bo nie mogę nić znaleźć . Od czego zacząć - może czujnik przepływupowietrza, czujnik ciśnienia doładowania ?

Opublikowano

Zerknij czy masz przewód z chłodnicy powietrza (intrrcoolera) do kolektora ssącego cały. 

Opublikowano
  • Autor

Obmacałem przewody i niby nie wyczułem żadnego uszczerbku. Wyczyściłem też czujnik ciśnienia doładowania - mocno był zapaprany. No ale nic się nie zmieniło.

Opublikowano

Depnij gaz do dechy a druga osoba niech obserwuje czy nic nie syczy z przewodów. Może tak coś znajdziesz. 

Opublikowano
  • Autor

No właśnie taki mam plan bo dziurka może być niewielka. Dzisiaj byłem sam, ale jutro kogoś wezmę i zobaczymy. 

Dostęp jest dobry, może się uda. 

Dziwi mnie trochę, że rura jest naprawdę miękka. Nie wiem czy ten model tak ma ,czy to świadczy właśnie o jej zużyciu czy uszkodzeniu🤔

Edytowane przez mimoon

Opublikowano
  • Autor

Sprawa mam nadzieję zamknięta. Z rury nic nie świszczało, potem wyczyściłem dwa razy czujnik ciśnienia doładowania i dalej to samo. W końcu kupiłem nowy czujnik i chyba po sprawie.

Przy okazji - miałem ostatnio takie lekkie jakby wibracje,ale  tylko w pozycji d na postoju, no i to też zniknęło.

Edytowane przez mimoon