Skocz do zawartości

Wydech w M 40d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka mam X4 ale wydaje mi się że na dziale X3 jest więcej ludzi a chodzi mi o wydech więc w obu modelach jest tak samo.

Czy takie coś ktoś już robił w swoim 40d?Takie coś by mi się marzyło😁

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To jest zewnetrzny glosnik.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, kkx5 napisał(a):

To jest zewnetrzny glosnik.

No to troszkę mnie kolego zaskoczyłeś nie dość ze wewnątrz są wzmacniacze dźwięku to jeszcze i na zewnątrz🫣A czy była by w ogóle możliwość przerobienia wydechu w dieslu tak żeby jakiś dźwięk z siebie wydawał?🤔

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie. 

Opublikowano

To bedzie taniej jak głośnik wsadzisz😉...a takie pytanko jak już tu pisze:) w x3 nic nie słyszę w środku jak by coś miało pomagać w poprawie dźwięku....albo to się jakoś wyłącza?.....z tego co pamiętam mam coś na wyświetlaczu zaznaczone ....sa opcje zredukowane zrównoważone i w zależności od trybu jazdy czy  jakoś tak nie mam teraz tego przed soba

Edytowane przez BARTRSL

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 10.10.2025 o 13:29, BARTRSL napisał(a):

To bedzie taniej jak głośnik wsadzisz😉...a takie pytanko jak już tu pisze:) w x3 nic nie słyszę w środku jak by coś miało pomagać w poprawie dźwięku....albo to się jakoś wyłącza?.....z tego co pamiętam mam coś na wyświetlaczu zaznaczone ....sa opcje zredukowane zrównoważone i w zależności od trybu jazdy czy  jakoś tak nie mam teraz tego przed soba

Nie natknąłem się na opcja wyłączania lub włączenia dźwięku silnika z głośników🤔Tylko tryby pracy zmieniają natężenie dźwięku.

Opublikowano

Ja dzis sobie dopisałem sport ze można niezależnie od trybu otworzyć wydech.....tam gdzie jest  jesli dobrze pamiętam ustawienia ogólne  dzwiek silnika i tam jest w zależności od trybu ...zredukowane ..zrównoważone  i teraz jeszcze mam sportowe.....no i w aucie jakiś specjalnych upiekszen nie slysze ze z głośników.

Screenshot_20251018_212427_Gallery.jpg

Edytowane przez BARTRSL

Opublikowano
  • Autor

Ja mam x4 przed lift i może dlatego nie mam takiej opcji🤔

Opublikowano

Ale jo to dokodowalem też tego nie miałem bimercode

Opublikowano
  • Autor

Aha sorki nie doczytałem.Dziwna sprawa u mnie na comfort praktycznie jest cisza i słychać tylko delikatny dźwięk silnika ale na sport to już jest efekt jak byś jechał M-ką.Czasem trochę śmiać mi się chce jak ktoś ze mną jedzie a nie ma pojęcia że w dieslu praktycznie nie ma dźwięku z wydechu po przełączeniu na sport ludzie są w szoku jak ładnie sportowo brzmi ten diesel 🫣 

Opublikowano

A jak odpalisz zimne to też jest cisza  czy klapka się też otwiera? I trochę jest głośniej.....jak ja przełączę na sport plus to też jest inaczej ale to wtedy chyba z tego tłumika  ze sie otwiera  co teraz mogę przy każdym trybie po dodaniu w opcji dzwiek silnika

ja to zakodowałem ze odpala z sport indywidual  i wszystko ustawione komfort bo u mnie jak już mhev to już nie ma guzika  wyłączenia ss  i chyba nie można tego wykodowqc  jesli sterownik zablokowany coś gdzieś pisało....ale kiedyś sprawdzę czy to tak jest

Opublikowano
  • Autor

U mnie cały czas jest cisza tylko tryb sport coś zmienia(ale tylko z głośników)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
5 godzin temu, BARTRSL napisał(a):

A jak odpalisz zimne to też jest cisza  czy klapka się też otwiera? I trochę jest głośniej.....jak ja przełączę na sport plus to też jest inaczej ale to wtedy chyba z tego tłumika  ze sie otwiera  co teraz mogę przy każdym trybie po dodaniu w opcji dzwiek silnika

ja to zakodowałem ze odpala z sport indywidual  i wszystko ustawione komfort bo u mnie jak już mhev to już nie ma guzika  wyłączenia ss  i chyba nie można tego wykodowqc  jesli sterownik zablokowany coś gdzieś pisało....ale kiedyś sprawdzę czy to tak jest

Cos mieszasz chlopie, gdzie ty masz klapki w dieslu? 

Opublikowano
8 godzin temu, kkx5 napisał(a):

Cos mieszasz chlopie, gdzie ty masz klapki w dieslu? 

Skąd mam wiedzieć czy są  jakieś mam 40i...napisałem pytająco a nie twierdząco 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie mieszaj, twoja odpowiedz jest czytelna, pytasz kolege czy klapka mu sie otwiera, a on nie ma zadnej klapki oraz piszesz o ustawieniach dzwieku i otwierania tlumika, ktorego tutaj nie ma, po ostatnie, nigdzie wczesniej nie pisales ze masz 40i, po co tutaj mieszasz w temacie diesla, nie wiem.