Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam taki problem w mojej 318 M40 od prędkosci 30 km/h do okolo 70km/h słychał takie stłumione, niegłosne "łup..łup..łup". Czestosć tego dzwięku rośnie wraz z predkością, aż zanika przy wyższych prędkościach. Jest to dośc denerwujące przy jeżdzie po mieście.Dzieje sie już tak od roku i niechce się nic wiecej zepsuc, ani glosniej ani ciszej.Dodam jeszcze że wymienilem podpore wału, olej w skrzyni, moście i dalej to samo. Dzwiek nie zmienia sie przy skrecie w lewo, prawo czy przyspieszaniu , hamowaniu. Jedynie co mi przychodzi na mysl że coś z mostem. Czy spotkał się już ktoś z czymś takim... ???Za wszelkie sugestie z góry dzięki.Pozdr.

Opublikowano
Podsunę pomysł może to coś z układem jezdnym , koła, łożyska a może masz bułe na oponie i też będzie tak właśnie pukać nic więcej nie umiem ci doradzić
Opublikowano

Witam

Postaraj się zlokalizować łupanie

Pomocna będzie druga osoba - koniecznie płci męskiej i słysząca

Napewno zlokalizujesz przynajmniej w której ćwiartce twojej beatki boli

Jeśli jedna ewidentnie słychać z centralnej części podwozia czyli pod du.. sprawdź przegyby wału

Sprawdź też czy owe łub łub ma odniesienie do drgań karoseri tz czy czyjesz to łub łub czy tyklo je słyszysz

Napisz na pewno proble da się rozwiązać - trzeba go najpierw "zlokalizować"

Pozdrawiam