Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj zaktualizowałem soft do wersji 07/2025.38

Obyło się bez niespodzianek, choć sama procedura jest nieco inna niż wcześniej. Auto preferuje teraz pobieranie softu na smartfon i potem transfer z aplikacji przez pokładowe WiFi, a dopiero w drugiej kolejności bezpośrednie pobieranie przez modem wbudowany w samochód. Poza tym chyba pojawiły się dodatkowe monity, że auto jest w trakcie przygotowywania upgrade, a dopiero potem że jest gotowe do upgrade - tak jakby było to robione w większej ilości kroków (wcześniej tego chyba nie było, w każdym razie nie pamiętam).

Póki co zauważyłem trzy zmiany (iDrive 8.5):
- panel nawigacji nieco się zmienił, adresy wcześniej wybierane/ulubione są teraz inaczej zorganizowane (choć dalej uważam, że kilka wersji softu wstecz było to zorganizowane bardziej intuicyjnie), poza tym dodano/zmieniono kilka innych opcji w menu navi, pojawiła się ikona aktualnej wysokości npm
- auto uparcie domaga się deaktywacji karty serwisowej 
- mam wrażenie, że szybciej działa obsługa Spotify (szybciej ładuje się grafika playlist, itp.)

Rzekomo poprawiona została też stabilność ładowania AC, aczkolwiek z tym nie miałem nigdy problemów.
Koledzy z innych forów twierdzą, że pojawiła się też opcja głębokiego uśpienia auta (przydatna np. przy dłuższym parkowaniu na lotnisku)

Cóż, dla mnie największy pożytek byłby z optymalizacji krzywej ładowania DC, zwłaszcza w okolicach 60-70% 🙂

Edytowane przez Pe.te