Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak sprawdzić czy wkładka(z poduszką ) w kierownicy jest orginalna od tego auta? Mam radio bizness i zastanawiam sie czy nie powinno być sterowania w kierownicy . Wtej chwili mam kierownice bez sterowania radiem i innymi rzeczami.

Jeżeli wszystko jest orginalne to czy mogę wstawic tą wkładkę z sterowaniem . Jakie mnie czekają ewentualne przeróbki?

Jak można zdjąc to wkładke ? CZy poduszka nie wystrzeli?

CZy po zdjęciu tej wkładki będą w standardzie przewody do podłączenia sterowania?

Dzieki za wyjaśnienia ?

Opublikowano

podaj VIN na forum niech koledzy Ci rozkodują to raz (wtedy bedziesz wiedzial jakie powinienes/miales/masz radio, i jaka powinienes miec kierwonice).

po drugie: do e39 nie robia zaslepek na wystrzelona poduszke (chodzi mi o kierownice 4 ramienna, bo do 3 ramiennej m-pakiet sa zaslepki), a jak sprawdzic to tak: wgnitasz palcem w miejscu obok znaczka na kierownicy - jak Ci sie ugina na ok 1 cm to masz poduszke. Jezeli nie mozesz ugiac to znaczy ze nie masz poduszki i ktos Ci napchał koszul nocnych :)

Opublikowano

A gdy mam orginalną wkładkę bez sterowania to czy mogę ją zmienić na wkładke ze sterowaniem ?

Co trzeba zmienić?

Dzięki wielkie za pomoc?