Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja miałem ale x3 zaraz po skończeniu 5letniej gwarancji , skrzynia była beż obsługowa bo wymianie kazałem wymieniać olej co ok.60 tys km i już nie było problemu ale tam był ZF

Opublikowano
6 godzin temu, Marco120i napisał(a):

@Leszek55 z ciekawości, co się działo z Twoją skrzynią?

Mi np.w x1 23d podczas przejścia z trybu żeglowania po naciśnięciu na pedał gazu szarpała w szczególności było to odczuwalne dopóki skrzynia się dobrze nie nagrzała 

Opublikowano

U mnie przejechałem trasę ok 800 km wieczorem postawiłem samochód a rano najpierw nie było wstecznego a po południu już i do przodu nie jechał,  samochód wrocil na lewecie do Polski . A w serwisie stwierdzili ze trzeba wymienić na nową i koszt 44000 złpo negocjacji z Monachium skończyło się na 10000 zł za nową z montażem awaria powstała 2 miesiące po skończeniu gwarancji I dlatego dostałem taki rabat (warunek wymiana w serwisie)

Opublikowano

@Leszek55 co dokładnie stało się z twoją skrzynią że trzeba było wymienić na nową? To była twoja wina? Czy jakiś fabryczny defekt? NIe chcieli naprawiać tylko tak po prostu wymienić na nową?

Opublikowano

Nie dochodziłem co się z nią stało, w skrzyni zf 8 teoretycznie nie masz wpływy na jej działanie pracuje jak komputer. Mam TYLKO pretensje do serwisu autoryzowanego bmw i polskiego i niemieckiego bo pojechałem  przy przebiegu 80 tys,  żeby wymienic olej w skrzyni biegów, jak jedni tak i drudzy powiedzieli, że w tej skrzyni oleju się nie wymienia i że jest bezobsługowa, to przy 145000 trzeba było wymienic skrzynie, ja jeżdżę spokojnie, nie kręcę bączków ani nie driftuję. Więc myślę, że to była wina nie wymieniania oleju, bo po wymianie skrzyni i wymianie oleju średnio co 70 tys km zrobiłem jeszcze 230000km i nic się nie działo.