Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Dłuższą chwilę się nie odzywałem, bo moje auto wykazywało wysoką bezawaryjność 🙂 do dnia w którym ustaliłem, że pęknięcie drugiego przewodu chłodzenia w 2 tygodnie jest spowodowane wydmuchaniem uszczelki pod głowicą. By nie rozpisywać się zbyt wiele od razu poproszę o pomoc w ustaleniu, czy ktoś wie, gdzie można znaleźć w okolicach Gdańska, lub gdziekolwiek ,oprócz serwisu BMW specjalne narzędzie OEM 11 4 461, które służy do poprawnego montażu wałka rozrządu wydechowego w N52B30.

Na marginesie. Na liczniku 420'000, pewnie Turcy w Niemczech cofnęli ze 100'000 także orientacyjnie mam z pół miliona przejechane, a mam nadzieje dalej będzie jeździć 🙂 gdy ktoś mi pomoże znaleźć MW specjalne narzędzie OEM 11 4 461      

Z góry dziękuję i czekam na info. 

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Szukaj zestawu..

Ten docisk 11 4 461 współpracuje z pozostałymi elementami zestawu, to nie jest „samotne” narzędzie. Opisy producentów wyraźnie wskazują komplet 461/462/463. 

Edytowane przez lukaszewski

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png