Skocz do zawartości

Kontrolki ASC + inne / palenie kontrolki podczas ruszania i zachowywanie się jak po utracie przyczepności ; e90 320d M47

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam następujące problemy jeśli chodzi o BMW, posiadam je już od 7 lat i coś zaczęło się dziać z kontrolkami i trakcją.

Jak uruchamiam silnik, ruszam i nawet przy małym rozwijaniu prędkości załącza się ASC i auto zaczyna zachowywać się jakby traciło trakcję ( czkanie, i wyhamowywanie), gdy przycisnę ASC zapala się kontrolka, auto wraca w pełni do normy, po osiągnieciu ok 70-80km/h zapalają się kontrolki ABS oraz ręcznego, ale innych objawów brak. 

Przejrzałem i były sugestię że to ponoć może być czujnik ABS ale byłem u jednego niby podpiął pod program i mówił że "kręcą" wszystkie czujniki. 

Parę dni temu pojawiła się kontrolka podnośnika jaka w załączeniu - nie wiem czy może to mieć coś wspólnego czy całkowicie inna sprawa. 

Jestem z Poznania więc może ktoś za jakiś dobry warsztat który mógłby załatwić sprawę.

Próbowałem kasować błędy za pomocą kolegi z forum aplikacji do BMW Bimmer ale nic nie pomaga - mam adapter BT.  

z góry dzięki za sugestie!

IMG_20250726_195746.jpg