Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

EDIT: wstępna diagnoza serwisu - problem spowodowany akcją serwisową, do której kwalifikowało się auto (dotyczącą jakiejś korekty oprogramowania).

Czyli jeśli auto nie ma zrealizowanej tej akcji - może wystąpić problem jak poniżej.

Proponuję wstrzymać się z aktualizacją do najnowszego softu rozsyłanego przez OTA (03.2025) - moje auto właśnie pojechało na lawecie do serwisu 😬

Początkowo wszystko było OK, po 20 min. aplikacja zaprosiła mnie do samochodu, gdzie… czekały na mnie komunikaty o awarii krytycznej, zablokowaniu możliwości uruchomienia auta z uwagi na bezpieczeństwo, itd. …

IMG_3445.thumb.jpeg.29f35ad60eaaec0aba23a269be3ff99a.jpeg

IMG_3444.thumb.jpeg.7740f4f9392feb8dc09e73d0cc060810.jpeg

Edytowane przez Pe.te
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

A tak przy okazji - jeśli oczekujecie, że BMW zorganizuje Wam auto zastępcze elektryczne (jakiekolwiek, nie mówię o aucie w klasie iX) w ramach usługi BMW Mobile Care - to możecie zapomnieć.

Prośba o auto zastępcze elektryczne traktowane jest jako hmm… fanaberia (?) Pan z infolinii BMW Mobile Care był wręcz uprzejmy użyć sformułowania “absurd” w czasie naszej rozmowy…

A przykładowo Porsche w wypadku auta zastępczego za samochód elektryczny - samo z siebie defaultowo stara się zorganizować samochód elektryczny, bez proszenia i wysłuchiwania tekstów o “absurdach”. Zaś w przypadku braku dostępności udostępnia samochód spalinowy, ale z kolei pokrywa koszty całości paliwa.

Jest różnica w podejściu do klienta…?

Edytowane przez Pe.te
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W takim razie poczekamy.

Co do auta zastępczego w Jaguarze podczas napraw gwarancyjnych zawsze dostawaliśmy innego I-Pace'a.

Ostatnio EV6 była na wymianie ICCU, serwis udostępnił nam Niro EV.