Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zakupić żonie F45 w wersji 218d ze skrzynią automatyczną w wersji luxury line. Mam już kilka na oku, ale zanim zacznę jezdzic i oglądać to chciałbym zapytać się osoby które posiadają podobne auto o kilka rzeczy:

- czy te skrzynie aisin są dobre? Miałem kilka BMW i tam zawsze było ZF więc czy mogę porównywać te skrzynie jeżeli chodzi o niezawodność?

- czy są jakieś bolączki w użytkowaniu jak np. Słaba widoczność przez słupki A, twarde fotele itp.

- czy w środku jest głośno przy prędkościach autostradowych?

niestety jest mało testów oraz opinii na internecie także za każdą dodatkową opinię, ciekawostkę lub sugestie z góry dziękuję.

"Proste są dla szybkich samochodów, a zakręty dla szybkich kierowców"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jesli myslisz o f45 to pomysl o f25, znacznie lepiej zrobione auto. 

Opublikowano

Dziękuję za sugestię, ale szukam silnika B47, a X3 z tym silnikiem to większy wydatek niż F45. Przeanalizowałem już wsszystkie za i przeciw dlatego interesuje mnie tylko ten konkretny model.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bolaczki skrzyni sa, wybite lozyska na wyjsciu ze skrzyni to taka norma, nie ma zestawow naprawczych, ciezki dostep. 

Bolaczek w uzytkowaniu nie ma. Jedzie sie przyjemnie, rowniez na austostradzie. 

Bardzo "zle" ulozony silnik,  bardzo wysokie rachunki w serwisie.

Opublikowano

Jak się  objawia problem z tymi łożyskami? Pojawia się jakiś błąd? 
Wysokie rachunki rozumiem za serwis silnika? mam BMW f 11 lci i g31 lci wszędzie B47. Czy koszt serwisu silnika mogę porównywać z tymi modelami?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wibracje. 

Nie mozna porownywac do  f11/g31, tam jest wszystko proste, latwy dostep. Serwis kosztowo jest taki sam, naprawy (rozrzad, egr, dpf, turbo, skrzynia, pasek pk, pompa wody) x2. 

• Lubię to 1
Opublikowano

No to mnie zdziwiłeś z tymi kosztami. Musze się doinformować z tym temacie. Bardzo dziękuję Ci za cenne wskazówki.