Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedawno kupiłem x3 f25 i chciałbym zakodować niektóre funkcje, np. wyłączenie start/stop, doświetlanie zakrętów, światła awaryjne przy ostrym hamowaniu. Nie chce mi również odtwarzać mp3 i doczytałem, że można też włączyć odtwarzanie muzyki z telefonu. Jak znajduje poradniki kodowania to są tam programy w języku angielskim a najnowszy bimmercode jest po polsku. Co można jeszcze przydatnego włączyć tym programem? Czy sprawdzę nim dpf?

• Moderatorzy
Opublikowano

Bimmercode jest na tyle prosty (w standardowym trybie), że nie możesz nic zepsuć, a wszystko jest opisane. Problem z tym, że niektóre rzeczy nie da się tym narzędziem zrobić... a wtedy już trzeba wiedzieć co i jak zakodować, nie mówiąc o tym, że oprogramowanie serwisowe, jest w większości przypadków po prostu nielegalnie pobrane (z ASO).

Opublikowano (edytowane)

Start/stop,  odtwarzanie audio bluetooth zakodowałem ale nie mogę włączyć odtwarzania mp3 z pendrive.  W wideo wszystko włączyłem ale nie widzi pendrive.  Jaką opcję trzeba dokodować? I jeszcze wyłączenie radia po otwarciu drzwi. 

Edytowane przez PrzemekJ
Dodanie komentarza.
Opublikowano

Przepraszam,  że tak post pod postem jeżeli jest opcja Proszę scalić.  W międzyczasie zrobiłem zdjęcia z bimmercode. Wszedłem w opcję expert w radiu ale tu jest już gorzej  😞 , załączam zdjęcie.  Jeżeli ktoś przerabiał kwestię uruchomienia pendrive z mp3 Proszę o ścieżkę co zmienić.  Doświetlania zakrętów z przeciwmgielnych nie znalazłem chyba,  że jest dziwnie opisane. Zmniejszyłem jasność świateł dziennych ze 100 na 70% i tak jasno świecą i nie wiem czy jeszcze nie zmniejsze na plus dla żywotności.  Zmieniłem również pochylenie lusterka prawego przy cofaniu z 80 na 70 chyba mniej się pochyli ale jeszcze nie sprawdzałem. Nie wiem czy to idrive to nie wyłączenie radia po otwarciu drzwi? Nie wiem również od czego jest xview display?

Screenshot_20250419_203937_BimmerCode.jpg

Screenshot_20250419_204448_BimmerCode.jpg

Screenshot_20250419_205228_BimmerCode.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Bawił się ktoś tym programem? Orientuje się ktoś co włączają te funkcję na załączonych zdjęciach? Dodatkowo szukam funkcji doświetlania zakrętów przez światła przeciwmgielne, wyłączenia radia po otwarciu drzwi, wyłączenia opcji przełączania skrzyni na N podczas drzwi podczas manewrowania?

Screenshot_20250504_144326_BimmerCode (1).jpg

Screenshot_20250504_144326_BimmerCode.jpg

Screenshot_20250504_144605_BimmerCode.jpg

Screenshot_20250504_144630_BimmerCode.jpg