Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dziś straciłem ponad godzine gdy po zatrzymaniu się pod hipermaretem auto nie chciało mi odpalić :(

Rozrusznik nie kręcił, wogule. Ale zauważyłem pewną nie prawidłowość w działaniu immobilisera, dioda która się zawsze świeci po wejściu do auta nie świeciła się... bardzo uprzejmy właściciel E36 diesel podwiózł mnie do auto pomocy drogowej i panowie powiedzieli że mogą mi zawieźć auto pod dom na lawecie (15 km)... za 200 zł. Policzyłem sobie 200 zł pod dom, 200 zł do mechanika, 200 zł naprawa usterki :( 600 zł za jedno nie odpalanie auta? :mad2:

Holowanie nie wchodzi w gre, auto z automatem, poza tym kierownica i hamulce bez silnika praktycznie nie działą... choć gdyby nie automat to jechałbym tak.

Panowie podpowiedzieli mi że może to wina immobilisera że było podobnie też w E32 i trzeba było poruszać paroma kabelkami pod siedzeniem kierowcy i podziałało... u mnie problem sam się naprawił. Ale boje się że się powtórzy. Co robić?

Chciałbym mieć jakieś szybkie obejście immobilisera, da się coś takiego zrobić?

Czy immobiliser działa tylko na rozrusznik czy może jeszcze na coś? Miałem wrażenie że pompa paliwa też nie działa.

Czy ktoś miał podobny problem w E32?

Dodam jeszcze że chwile przed tym rzeczywiscie uderzyłem nogą tam pod siedzeniem, zaraz po tym był problem z centralnym, a potem nie dało się odpalić :(

Pozdrawiam

Opublikowano
To w Polsce trzeba placic za holowanie? U mnie w podstawowej skladce ubezpieczeniowej mam wliczona lawete tam gdzie wskaze,a po drugie to dzwonie gratis do asystencia BMW i w 15 min sa aby rozwiazac problem.Pierwsze 30 min gratis.
te gusta conducir? BMW
Opublikowano
To w Polsce trzeba placic za holowanie? U mnie w podstawowej skladce ubezpieczeniowej mam wliczona lawete tam gdzie wskaze,a po drugie to dzwonie gratis do asystencia BMW i w 15 min sa aby rozwiazac problem.Pierwsze 30 min gratis.

Tylko ile wynosi podstawowa składka? Ja płacę OC 600 zł a holowanie 200...

Pozdrawiam

• 3 lata później...
Opublikowano

w bmw e36 imm nie jest pod nogą kierowcy tylko za schowkiem żółta kostka na kole poziomo ułożona i centralny zamek też nie jest w miejscu opisywanym przez cb. tylko w schowku.\

imm odcina zapłoń rozrusznik i pompę paliwa.