Skocz do zawartości

X3 G01 2021 z USA. Wiązki przedniego zderzaka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i pozdrawiam Was wszystkich.

To mój pierwszy (i pewnie nie ostatni) post. Ale do brzegu.

Mam X3 G01 z 2021 roku sprowadzony z USA. Auto przyjechało bez przedniego zderzaka. Z numeru VIN w bimmer.work wynika, że auto ma 5AS Driving Assistant. Czy możecie mnie oświecić co to oznacza i skąd ten system pobiera informacje do swojego działania? Precyzyjniej - czy auto powinno mieć zainstalowane radary bliskiego pola? Jak wyszukuję części po VIN to wyświetlają mi się 4PDC i 2 radary (w przednim zderzaku) Ludzie, którzy chcą sprzedać mi wiązkę twierdzą, że radary powinny być. Tyle, że kostka do której powinienem przyłączyć wiązkę zderzaka po stronie auta ma 9 przewodów. Prześledziłem schematy i 9 przewodów obsłuży 4 PDC (6 przewodów) i halogeny (3 przewody). 

Pytanie drugie - poradzicie gdzie kupię plastiki do zderzaka? Ucieszyłem się gdy dostałem ładną skorupę i załamałem jak zacząłem liczyć ile kosztują plastiki żeby to wszystko do kupy poskładać.

Pozdrawiam.

Maciej

Opublikowano
  • Autor

Tego, że ogarnę to jedną wiązką to się domyślam. Najwyżej zistawię wolne wtyczki. Tylko bardziej mnie interesuje jak to jest, że w opisach wyposażenia jest DA, w katalogach są radary a nie bardzo widzę w wiązce która idzie z auta do zderzaka przewodów. Stąd moje pytanie.

Opublikowano

Hmm z kierownicy i z panelu obok zmiany biegow sie dowiesz co masz w wyposazeniu czy radar  to te paski po lewej str kierownicy  albo kamery parkowanie to guzik od kamer kolo biegow

A masz moze numer albo jaka wiazke trzeba kupic do tylnych lamp po lifcie?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 11.04.2025 o 14:35, BARTRSL napisał(a):

A masz moze numer albo jaka wiazke trzeba kupic do tylnych lamp po lifcie?

Niestety nie. Ja dopiero raczkuję i się uczę BMW. Ale pewnie gdyby dokładnie poszukać w katalogach części wybierając jakiś model EU to da się znaleźć. Mi ktoś poradził żeby znaleźć na oto model najbardziej podobny do mojego, wpisać jego VIN do katalogu i wtedy szukać.