Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kilka razy zadawałem pytanie na forum, ale nie uzyskałem odpowiedzi, w końcu znalazłem chwilę aby zaprowadzić samochód do serwisu. 
generalnie chodziło o dziwny hałas który powstawał podczas wybudzania samochodu. Nie miał wpływu kompletnie na nic tylko walory estetyczne. Generalnie wkurzało to, że przy tak drogim aucie coś piszczy przy otwieraniu po dłuższym postoju. Poniżej filmik. 
zaprowadziłem auto do ASO Premium Arena Łódź. Szybka diagnoza , Hałas dochodził z kumulacyjnej klapy wydechu. Otrzymałem info, że sama klapa nie jest  wymienna , ale wraz ze znaczną częścia wydechu razem z katalizatorem  SCR. W celu potwierdzenia informacji serwis kontaktował się ze wsparciem niemieckim( głównie w celu zapytania, czy jest zestaw naprawczy do tej klapy). 
Finalnie nic takiego nie było. Zamówiona została cała część wydechu i wymieniona. W chwili obecnej wszystko w jak najlepszym porządku. Samochód jest na gwarancji więc bez dodatkowych kosztów , swoją drogą koszt części ponad  11tk. Dodatkowo miałem jakieś odpryski na czarnym lakierze na końcówkach wydechu. Koncowki zostały również wymienione na gwarancji na nowe.

IMG_7532.png