Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otóż od jakiegoś czasu stałem się właścicielem kolejnego F10, i w tym aucie sa zwykle H7, swiatla do jazdy dziennej no porażka.

Gdzieś wyczytałem że ktoś zakodował żeby jako swiatla do jazdy dziennej świeciły ringi ale światło było za słabe.

I teraz mój pomysł na to, czy jeśli wymienię w lampie moduły led/jeże  no oświetlenie ringow na te z xenona to będzie to działać?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie, to nie działa w ten sposób.

Jedyna możliwość to wymiana reflektorów.

Opublikowano

Rozumiem, dzięki, nie wiąże na tyle dużej przygody z tym autem aby tak zainwestować, bo zapewne potrzebuje kompletnych lamp z modułami, jakieś zmiany w wiązkach, pewnie kodowanie i fajnie by było dorzucić spryskiwacze.

Jedną lampę że tak powiem mam na stratę, pasowało by ją wymienić (upalone piny wtyczki na moduł) także założymy tam ringi z ali, jeśli ktoś będzie ciekaw wrzucę efekty.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Rozebralem lampę, wszystko fajnie szło, do ringow które zakupiłem chciałem dać zasilanie z fabrycznych ale jest tam za niskie napięcie(3-3,5v) a do zasilania tych ringow potrzeba 12v, chciałem dać zasilanie z DRL ale nic z tego bo to działa jako swiatlo do jazdy dziennej i długich.

Jest szansa aby wziąść zasilanie z czegoś z lampy czy jednie zasilanie z poza lampy?