Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam aktywną fabryczną subskrypcję na aktualizację map EVO NBT, przy tworzenie USB z aktualizacją map, poprzez "Map download manager" widzę że na USB pojawia się plik z rozszerzeniem .fsc Czy mogę go w jakiś sposób użyć, zmodyfikować w HEX edytorze, żeby zadziałał z generatorem kodów FSC aby zmienić subskrypcję z czasowej na "bezterminową"?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1 godzinę temu, monkahead napisał(a):

Mam aktywną fabryczną subskrypcję na aktualizację map EVO NBT, przy tworzenie USB z aktualizacją map, poprzez "Map download manager" widzę że na USB pojawia się plik z rozszerzeniem .fsc Czy mogę go w jakiś sposób użyć, zmodyfikować w HEX edytorze, żeby zadziałał z generatorem kodów FSC aby zmienić subskrypcję z czasowej na "bezterminową"?

Nie.

Ale możesz załatwić sobie kody FSC fabryczne, dla nawigacji EVO i MGU są one dożywotnie.

Opublikowano
7 godzin temu, luk_byd napisał(a):

Ale możesz załatwić sobie kody FSC fabryczne, dla nawigacji EVO i MGU są one dożywotnie.

Tak, wiem że można taki kod również kupić albo "wyciągnąć" z auta za pomocą Bimmercode lud kabla enet. Chyba że jest jeszcze inny sposób?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 21.02.2025 o 20:11, monkahead napisał(a):

Tak, wiem że można taki kod również kupić albo "wyciągnąć" z auta za pomocą Bimmercode lud kabla enet. Chyba że jest jeszcze inny sposób?

Wyciągnąć z auta za pomocą Bimmercode lub kabla enet - nie (chyba że aktualny, no ale to nie do aktywacji kolejnych map)

Trzeba kupić albo fabryczne FSC.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nikt Ci nie wygeneruje orginalnego pliku do upgradu nawigacji, w których wymagany jest plik a nie kod, oprócz serwisu ASO. Możesz albo zapłacić za kod do Future Installera co jest tanie, ale teraz sensowne tylko przy konwersji USA lub ogarnąć kod z ASO w przypadku aut EU. To się tyczy navi do EVO. 

Jeśli chodzi o nowsze MGU, to sprawa ma się w przypadku EU tak samo. Jeśli chodzi o konwersję z USA itp, to albo patch albo oryginalny kod z ASO.  Kod jest droższy, ale nie musisz wysyłać nikomu jednostki MGU.

Opublikowano
W dniu 24.02.2025 o 21:28, Jack79 napisał(a):

ymagany jest plik a nie kod, oprócz serwisu ASO. Możesz albo zapłacić za kod do Future Installera co jest tanie, ale teraz sensowne

W dniu 21.02.2025 o 20:11, monkahead napisał(a):

nie ma takiej możliwości dla EVO / WAY / LIVE/ JOY 

zapraszam na konwersje USA/EUROPA, aktywacje Carplay oraz aktualizacje LIVE, EVO, WAY, NBT NEXT, PREMIUM i inne systemy

Zapraszam do kontaktu!
-- 
☎ 504 384 405

www.facebook.com/menupolskie - sprawdź nasze realizacje!

🚩 Polskie Menu, Aktualizacja nawigacji
🗺 Konwersja USA/EUROPA
📱  CARPLAY/ANDROID AUTO
👨‍💻 Naprawa nawigacji
i wiele innych 🔥🤯

Znajdź nas na:
🎥 www.youtube.com/@menupolskie
📸 www.instagram.com/menupolskie
[email protected]
🌐www.menupolskie.pl

PARTNER BMW AG

POLSKIE MENU BMW NAWIGACJA E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G11 G20 G30 KONWERSJA USA EUROPA

KODOWANIE, PROGRAMOWANIE, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC/NBT, AKTUALIZACJA, CARPLAY

telefon +48 504384405

baner.gif.01835ac6b13a026299cdbad66eaa101f.gif

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html