Skocz do zawartości

FSC a aktywna fabryczna navi EVO NBT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam aktywną fabryczną subskrypcję na aktualizację map EVO NBT, przy tworzenie USB z aktualizacją map, poprzez "Map download manager" widzę że na USB pojawia się plik z rozszerzeniem .fsc Czy mogę go w jakiś sposób użyć, zmodyfikować w HEX edytorze, żeby zadziałał z generatorem kodów FSC aby zmienić subskrypcję z czasowej na "bezterminową"?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
1 godzinę temu, monkahead napisał(a):

Mam aktywną fabryczną subskrypcję na aktualizację map EVO NBT, przy tworzenie USB z aktualizacją map, poprzez "Map download manager" widzę że na USB pojawia się plik z rozszerzeniem .fsc Czy mogę go w jakiś sposób użyć, zmodyfikować w HEX edytorze, żeby zadziałał z generatorem kodów FSC aby zmienić subskrypcję z czasowej na "bezterminową"?

Nie.

Ale możesz załatwić sobie kody FSC fabryczne, dla nawigacji EVO i MGU są one dożywotnie.

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, luk_byd napisał(a):

Ale możesz załatwić sobie kody FSC fabryczne, dla nawigacji EVO i MGU są one dożywotnie.

Tak, wiem że można taki kod również kupić albo "wyciągnąć" z auta za pomocą Bimmercode lud kabla enet. Chyba że jest jeszcze inny sposób?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 21.02.2025 o 20:11, monkahead napisał(a):

Tak, wiem że można taki kod również kupić albo "wyciągnąć" z auta za pomocą Bimmercode lud kabla enet. Chyba że jest jeszcze inny sposób?

Wyciągnąć z auta za pomocą Bimmercode lub kabla enet - nie (chyba że aktualny, no ale to nie do aktywacji kolejnych map)

Trzeba kupić albo fabryczne FSC.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nikt Ci nie wygeneruje orginalnego pliku do upgradu nawigacji, w których wymagany jest plik a nie kod, oprócz serwisu ASO. Możesz albo zapłacić za kod do Future Installera co jest tanie, ale teraz sensowne tylko przy konwersji USA lub ogarnąć kod z ASO w przypadku aut EU. To się tyczy navi do EVO. 

Jeśli chodzi o nowsze MGU, to sprawa ma się w przypadku EU tak samo. Jeśli chodzi o konwersję z USA itp, to albo patch albo oryginalny kod z ASO.  Kod jest droższy, ale nie musisz wysyłać nikomu jednostki MGU.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
W dniu 24.02.2025 o 21:28, Jack79 napisał(a):

ymagany jest plik a nie kod, oprócz serwisu ASO. Możesz albo zapłacić za kod do Future Installera co jest tanie, ale teraz sensowne

W dniu 21.02.2025 o 20:11, monkahead napisał(a):

nie ma takiej możliwości dla EVO / WAY / LIVE/ JOY 

zapraszam na konwersje USA/EUROPA, aktywacje Carplay oraz aktualizacje LIVE, EVO, WAY, NBT NEXT, PREMIUM i inne systemy

Zapraszam do kontaktu!
-- 
☎ 504 384 405

www.facebook.com/menupolskie - sprawdź nasze realizacje!

🚩 Polskie Menu, Aktualizacja nawigacji
🗺 Konwersja USA/EUROPA
📱  CARPLAY/ANDROID AUTO
👨‍💻 Naprawa nawigacji
i wiele innych 🔥🤯

Znajdź nas na:
🎥 www.youtube.com/@menupolskie
📸 www.instagram.com/menupolskie
[email protected]
🌐www.menupolskie.pl

ZDALNA KONWERSJA USA/EUROPA KODOWANIE PROGRAMOWANIE CCC/CIC/NBT/ EVO ID 4 5 6/ MGU ID7 ID8 ID8.5 ZMIANA REGIONU,AKTUALIZACJA CARPLAY/ANDROIDAUTO, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC, kodowanie NCD 2.0, FSC/SFA PLIKI NAPRAWCZE, WALIDACJA ECU i inne

realizacje kliknij --> Facebook

POLSKIE MENU BMW E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G06 G11 G12 G20 G30 U11 U10...

PARTNER BMW AG

telefon/whatsApp +48 504384405

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

menupolskie2.jpg