Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy mógł by mi ktoś doradzić mam kłopot z silnikiem 

mianowicie jak jest zimny po odpaleniu lekko poszarpuje 

ale w miarę wzrostu temperatury pracuje gorzej faluje na obrotach a jak już jest całkiem gorący nie odpala wogule muszę poczekać 20 min wtedy odpali a tak kręci i nic 

zrobiłem diagnostykę miałem misfire na 3 cylindrze wymieniłem wszystkie świece i cewkę od 3 cyl błąd nie powraca 

Szczelność sprawdzona dymiarka nie widać wycieków 

ale cały czas kuleje i nie odpala jak jest gorący 

pozostal błąd 30ea denox calalic converter sulfurized 

2a2b mixture control 

Jakiesz porady co by mogło to powodować może ktoś mial podobny problem 

dziękuje za pomoc 

pozdrwaiam 

Opublikowano
27 minut temu, Pawel1801 napisał(a):

Witam czy mógł by mi ktoś doradzić mam kłopot z silnikiem 

mianowicie jak jest zimny po odpaleniu lekko poszarpuje 

ale w miarę wzrostu temperatury pracuje gorzej faluje na obrotach a jak już jest całkiem gorący nie odpala wogule muszę poczekać 20 min wtedy odpali a tak kręci i nic 

zrobiłem diagnostykę miałem misfire na 3 cylindrze wymieniłem wszystkie świece i cewkę od 3 cyl błąd nie powraca 

Szczelność sprawdzona dymiarka nie widać wycieków 

ale cały czas kuleje i nie odpala jak jest gorący 

pozostal błąd 30ea denox calalic converter sulfurized 

2a2b mixture control 

Jakiesz porady co by mogło to powodować może ktoś mial podobny problem 

dziękuje za pomoc 

pozdrwaiam 

Musisz zrobić diagnostykę z użyciem INPA. Z tego co piszesz, wygląda ze nie masz niezbędnej wiedzy do tego. Skontaktuj się z kolegą Łukaszewskim na tym forum - pomoże Ci. Zaczniecie pewnie od wypalenia katalizatora NOx. Jak będziesz miał szczęście to może wystarczyć do zrobienia zdalnej diagnostyki.

Opublikowano
40 minut temu, VagaBim napisał(a):

Musisz zrobić diagnostykę z użyciem INPA. Z tego co piszesz, wygląda ze nie masz niezbędnej wiedzy do tego. Skontaktuj się z kolegą Łukaszewskim na tym forum - pomoże Ci. Zaczniecie pewnie od wypalenia katalizatora NOx. Jak będziesz miał szczęście to może wystarczyć do zrobienia zdalnej diagnostyki.

40 minut temu, VagaBim napisał(a):