Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, posiadam od jakiegoś czasu BMW X3 M50 z zawieszeniem adaptacyjnym M. Co mnie zaskoczyło, to że w żadnym trybie "My Modes" nie można zmienić komfortu zawieszenia. Zawieszenie dla mnie jest zbyt twarde. Czy orientujecie się, czy jest możliwość zmiany samych amortyzatorów na bardziej komfortowe? Oczywiście liczę się z tym, że stracę gwarancję.

Opublikowano

to na czym poelga adaptacyjność tego zawieszenia, skoro nie można zmienić stopnia tłumienia? Jesteś pewien, że dobrze sprawdziłeś? JA w G02 mam adaptacyjne zawieszenie i da się zmieniać je na mniej i bardziej komfortowe

Opublikowano

Mam M50 z adaptacyjnym i też nigdzie nie znalazłem możliwości zmiany trybu. Te wszystkie "my modes" nie mają dla mnie większego sensu, zmieniają się kolory i grafika. Możliwość personalizacji jest w zasadzie tylko w trybie sport i tam podobno zawieszenie robi się twardsze, choć ja tego póki co nie odczułem, ale zrobiłem niecałe 500km. Szczęśliwie dla mnie to zawieszenie jest mega komfortowe jak na jazdę na 20', dla porównania mam jeszcze G01 ze zwykłym zawieszeniem, bez m-pakietu, na 19' lato i 18' na zimę i nie widzę szczególnej różnicy. Pytanie na jakich oponach Ty jeździsz.

Czy zauważyłeś może jak działa wydech? U mnie leci tylko z prawej strony, dwa lewe kominy są zamknięte i nie zauważyłem, by klapka otwierała się nawet w trybie sport, chyba że muszą być spełnione jakieś inne warunki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 9.02.2025 o 09:29, LeśnyDziad napisał(a):

Mam M50 z adaptacyjnym i też nigdzie nie znalazłem możliwości zmiany trybu. Te wszystkie "my modes" nie mają dla mnie większego sensu, zmieniają się kolory i grafika. Możliwość personalizacji jest w zasadzie tylko w trybie sport i tam podobno zawieszenie robi się twardsze, choć ja tego póki co nie odczułem, ale zrobiłem niecałe 500km. Szczęśliwie dla mnie to zawieszenie jest mega komfortowe jak na jazdę na 20', dla porównania mam jeszcze G01 ze zwykłym zawieszeniem, bez m-pakietu, na 19' lato i 18' na zimę i nie widzę szczególnej różnicy. Pytanie na jakich oponach Ty jeździsz.

Czy zauważyłeś może jak działa wydech? U mnie leci tylko z prawej strony, dwa lewe kominy są zamknięte i nie zauważyłem, by klapka otwierała się nawet w trybie sport, chyba że muszą być spełnione jakieś inne warunki.

jezdziełem dopiero 1 dzień sowim M50 ale zrobiłem taki test ze jechałem sobie 50 kmh i zaczałem taki slalom, jadąc zygzakiem to w trybie sport mniej się auto przechylało i być moze (tego nie jestem pewien) układ kierowniczy sie robi bardziej responsywny

trzeba by po jakiś wybojach sie przejechać w trybie eficiency i potem w sport i porównać czy jest zauważalna różnica w zawieszeniu