Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Cześć,
Od jakiegoś miesiąca mam brak wskazań ciśnienia powietrza w oponach z czujników. Pokazuje, że RDC jest aktywne, ale wyświetlane jest tylko zalecane ciśnienie, bez aktualnego ciśnienia w oponach (w załączeniu zdjęcie jak to wygląda).
Po zmianie opon (ta sama felga i czujniki) jest dalej to samo. Resetowałem RDC zarówno w trybie automatycznego rozpoznawania opon jak i manualnym trybie gdzie ustala się rozmiar opony. Dalej to samo. Dodam, że przy resecie pomiar zawsze dochodzi do 99% i kończy się około 15 min od tego momentu.
Zakładam, że gdyby czujnik były wadliwe, lub z wyczerpaną baterią to pokazało by błąd. Czy ktoś wie jak można przywrócić wskazania czujników?

Czujniki.jpg

Edytowane przez Grabi737
Opublikowano

Dziwne że niby nie działają a nie ma żadnego błędu, ja w bimmercode ustawiłem sobie żeby też pokazywały temperaturę opon, może jakbyś to zrobił to by się coś pokazało, ale to koszt rzędu 300zł za adapter obd i 200zł za aplikację jeśli nie masz.. Mógłbyś też wtedy zeskanować auto pod względem błędów i je usunąć, no i powyłączać start stop czy pikanie braku pasów. Inaczej zostaje wizyta u elektronika albo wymiana czujników, bo reset systemu przez trzymanie przycisku głośności z 30 sekund chyba nic nie da.