Skocz do zawartości

Opony zimowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, Franek Dolas napisał(a):

Nie, homologację którą otrzymałeś do rejestracji pojazdu w urzędzie. Tam to jest.

Nic takiego nie dostałem stąd moje pytanie.

Opublikowano
59 minut temu, JuRik99 napisał(a):

Nic takiego nie dostałem stąd moje pytanie.

To jak zarejestrowałeś auto bez homologacji ? 

Edytowane przez Franek Dolas

Opublikowano
Godzinę temu, Franek Dolas napisał(a):

To jak zarejestrowałeś auto bez homologacji ? 

Dealer rejestrował za mnie i wydał mi fizycznie tylko dowód rejestracyjny.

Opublikowano
15 godzin temu, Franek Dolas napisał(a):

Nie, homologację którą otrzymałeś do rejestracji pojazdu w urzędzie. Tam to jest.

Jeżeli kol. JuRik99 kupował na siebie (dealer dostał gotówkę) i rejestrował osobiście, to takie świadectwo otrzymał. Jeżeli kupował w leasingu i to dealer rejestrował samochód, to świadectwa homologacji nie dostał. Zostaje jedynie naklejka na słupku.

Opublikowano
4 godziny temu, JuRik99 napisał(a):

Dealer rejestrował za mnie i wydał mi fizycznie tylko dowód rejestracyjny.

Rozumiem, to niech ci prześle skan tej strony z punktem 52 i po kłopocie, tam jest opis konkretnie pod VIN

U mnie są dokładnie takie możliwości:
205/60 R18 99H M+S 6 1/2Jx18 ET41*
245/45 R19 102H M+S 8Jx19 Et46*
245/45 R19 102Y M+S 8Jx19 Et46*
245/40 R20 99Y 8Jx20 ET46*

Przypominam że ze względu na zastosowany sportowy system hamulcowy, którego homologacja ,,nie widzi,,
możliwość została ograniczona do zestawów 19" wzwyż.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 20.11.2024 o 01:26, marcinq78 napisał(a):

Ja jestem jeszcze przed decyzją ale muszę się w końcu zdecydować.

Czy ktoś z was próbował samodzielnie zrobić zestawy takie jak proponuje sklep BMW? Np 18" Double-spoke 879, Frozen Gunmetal Grey z Blizzakami? Da radę kupić oddzielnie felgi i opony żeby wyszło taniej? BMW zaklina się że nie znajdę taniej....

Hej i co zalozyles te double-spoke 879?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 22.08.2025 o 14:55, marcinq78 napisał(a):

Tak. Kupiłem cały zestaw z oponami

Ile Cie wyszedl nowy komplet?

Opublikowano

Myślę nad kupnem tych kol, tylko zastanawiam się czy nie są za wąskie? 195? https://www.otomoto.pl/czesci/oferta/kola-zimowe-bmw-19-double-spoke-1041-seria-x1-x2-u11-u10-ID6HxAIq.html

Albo kupić te felgi i dobrać fajne opony https://www.olx.pl/d/oferta/bmw-x1-f48-u11-x2-f48-u10-ix1-ix2-1-f40-f70-2-f22-f74-nowe-m-power-19-CID5-ID13jpka.html

Co byście wybrali?

Opublikowano

Mi te double spoke nigdy sie nie podobaly. Wg mnie sa przekombinowane z design'em. 

Do czego chcesz to zalozyc? Mka? Jaki kolor?

Opublikowano

image.thumb.jpeg.d20e99fa36d3c5d38ad5c75dccf1f349.jpeg

Edytowane przez rooti

Opublikowano

Może te felgi z olx bedą fajnie pasowały. Chociaż średnio widzę te rzadkie użebrowanie. 

Oczywiście to rzecz gustu pamiętaj. Ja osobiście nie lubię "oczojebnych" felg w samochodach które mają już same w sobie wyrazisty design. Trzeba uważać aby nie przedobrzyć bo wyjdzie z tego "wieś śpiewa i tańczy". To tak jak z ubiorem. Musisz starannie dobierać dodatki. Masz ładny garnitur to nie przesadź z zegarkiem, butami, paskiem i krawatem. Tak samo z samochodami. Widzę że ludzie za wszelką cenę próbują poprawiać projektantów. Obserwuję inne fora i to co tam wyczyniają czasem w głowie się nie mieści. A to grill dorabiany a to spojler, a to więcej chromu a to pseudo carbon a to pierdzący wydech. Jest to komiczne, bo zamiast kupić sobie sportowe auto to pudrują swoje cuda. Mam wrażenie że ludzie myślą że im coś bardziej lśni albo jest większe niż norma to tym atrakcyjniejsze.

Rozumiem że zastanowiłeś się że na pewno chcesz 19ki na zimę?

Opublikowano

W sumie to sam nie wiem, chciałbym jakieś OE i za komplet zapłacić max 10k.

Może i chciałbym większe, ale chyba nie da rady jak się ma pakiet m pro?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli masz pakiet m pro a do tego jeszcze dobrany czerwony albo niebieski hebel, to felga tylko ET46 tak jak na letnich stockowych i patrz mocno na to co w homologacji. Te srebrne z pierwszego linku nie pasują, sprawdzane w salonie. Szukaj tematu z oponami tam podaję swoją propozycję z felgami AEZ dark ...... z czujnikami i blizaakami. Objeżdżone i działa. Ogólnie trochę późno na zakup bo będzie drożej, ale w 10 o tej porze powinno dać spokojnie radę.