Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 8 lat później...
  • Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu 29.11.2016 o 12:01, damianstg napisał(a):

Dzisiaj wchodząc do samochodu usłyszałem stukanie w głośnikach myśląc że może radio jest trafione odłączyłem je ale nic nie pomogło.  Podłączyłem amperomierz odczekałem 20 min zamknąłem go od środka aby alarm się nie uaktywnil i ujrzałem na multimetrze w czasie stukniecia w membranach ponad 3 ampery . Wziąłem się za odlaczanie bezpieczników.  Pod schowkiem żaden nie przyniósł żadnego rezultatu ( dalej było słychać pukanie w głośnikach). Wziąłem się za bagażnik odłączyłem bezpiecznik 56 i zrobiło się cicho. Na amperomierzu pokazało stałe 0.1 ampra wieć już jest lepiej. Według schematu bezpiecznik 56 jest od board computer . Co może mniec to wspólnego z glosnikami ? I czy 0.1ampera bez aktywnego alarmu to jest już optymalna wartość poboru prądu?

Witam. Kolego i doszedłeś co i jak z tym bezpiecznikiem. Ja odłączyłem zmieniarkę i spadło na 0.77/8 ampera. Jak wyciągnę bezpieczniki od radia to spada na 0.03. Podejrzewam tuner mb54 no ale jak odepne od niego kostkę to praktycznie różnicy nie ma jak przy zmieniarce. Odpięcie navi jak i monitora też nic nie daje. Może coś jeszcze jest podpięte oprócz audio do tych trzech bezpiecznikow?. Pozdrawiam