Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!! Tak jak w temacie wysiadly mi wycieraczki, a odbyło sie to tak: gasilem silnik z zewnatrz auta i przypadkiem trąciłem dłonią przełacznik wycieraczek, wykonaly pracę do ok. połowy zasiegu i zgasiłem silnik. po przekareceniu zapłonu słychac pracę silniczka i jakies dziwne miarowe odgłosy, cos tam sie tlucze. Uzywałem :search: lecz nie znalazlem za wiele na ten temat, jezeli byl podobny prosze o link. Co mogło sie stac z tym mechanizmem?? rozlecial sie czy co?? jak sie to razbiera/wyjmuje z ktorej strony i jak sie do tego dobrac??

pozdrawiam

POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano
dzis sie za to wezme mam nadzieje ze nie bede musial tego calego patroszyc i ze to nic takiego......
Opublikowano
Witam ponownie!! czy ktos moze mi powiedziec, czy da sie wyciagnac ten zakichany mechanizm z silniczkiem nie demontujac silniczka od dmuchawy a jesli tak to jak???
Opublikowano

na forum beemka jest na bank tylko nie iem gdzie....

Nie spadł Ci przypadkiem ten płaskownik z łożysk ślizgowego? Zdejmowałeś te plastikowe osłony między machą a szybą??

Opublikowano

zdejmowalem, zaczalem od kratki i sie okazalo ze spadl plaskownik,ale to co trzyma kulke sie wyrobilo i tzreba wymienic, tylko ze tam jest bardzo malo miejsca i nie wiem jak sobie poradzic. Jutro cos pokombinuje moze wyjme silnik od dmuchawy, a jak nie to pojade do mechanika..... pozdro

Wlasnie znalazlem ten temat z instrukcja w "Beemce" dzieki za pomoc jutro bede modzil

Opublikowano

To daj znać co i jak. Mnie się stało dokładnie to samo

Zrobiłem to tak: wywaliłem plastik który tam był na końcu płaskownika, wsadziłem ta "kulkę" do płaskownika i scisnąłem cybantem tak, żeby nie wypadła - działa, tylko że wycieraczka nie dochodzi do końca, albo "wchodzi" na uszczelkę na dole szyby. Muszę coś wykombinować porządnego.

Nie wiesz czy da się kupić to łożysko ślizgowe?

Opublikowano
Pojecia nie mam ale mysle ze tak. Jak bede mial dzis chwilke to posiedze przy tym, tyle ze jestem teraz w Lublinie i nie mam garazu wiec uzalezniony jestem od pogody...:) jak zrobie to dam znac
Opublikowano

gumka z detki od roweru..... to wprawdzie chwilowe rozwiazanie, bo mam juz kupiony "nowy" mechanizm, ale jeszcze nie przyszedl......strajk w poczcie.

pozdrawiam

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Jestem nowym uzytkownikiem na tym forum

Przydazyl mi sie podobny problem pewnego razu w duzym deszczu wycieraczki przestaly dzialac :/ patrzac pod maske wajcha ktora nachodzi na ten grzybek z wycieraczki wisi luzno i mam pytanie jak sie nazywa ten mechanizm i gdzie go mozna znalezc albo jak to naprawic :( Wycieraczki nie pracuja nie da sie w deszczu jezdzic :/

Opublikowano
gumka z detki bardzo dobrze dawala sobie z tym rade, a mechanizm kupilem na alledrogo, niestety jest duzo glosniejszy od poprzednika.