Skocz do zawartości

Wysiadły wycieraczki w e30

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!! Tak jak w temacie wysiadly mi wycieraczki, a odbyło sie to tak: gasilem silnik z zewnatrz auta i przypadkiem trąciłem dłonią przełacznik wycieraczek, wykonaly pracę do ok. połowy zasiegu i zgasiłem silnik. po przekareceniu zapłonu słychac pracę silniczka i jakies dziwne miarowe odgłosy, cos tam sie tlucze. Uzywałem :search: lecz nie znalazlem za wiele na ten temat, jezeli byl podobny prosze o link. Co mogło sie stac z tym mechanizmem?? rozlecial sie czy co?? jak sie to razbiera/wyjmuje z ktorej strony i jak sie do tego dobrac??

pozdrawiam

POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano

Czesc

Trzeba bylo dobrze przywalic jeszcze raz :P

Silnik,i reszta ,mozna wyjac od strony komory silnika,przyjrzyj sie uwaznie,od lewj strony!

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
dzis sie za to wezme mam nadzieje ze nie bede musial tego calego patroszyc i ze to nic takiego......
Opublikowano
  • Autor
Witam ponownie!! czy ktos moze mi powiedziec, czy da sie wyciagnac ten zakichany mechanizm z silniczkiem nie demontujac silniczka od dmuchawy a jesli tak to jak???
Opublikowano

na forum beemka jest na bank tylko nie iem gdzie....

Nie spadł Ci przypadkiem ten płaskownik z łożysk ślizgowego? Zdejmowałeś te plastikowe osłony między machą a szybą??

Opublikowano
  • Autor

zdejmowalem, zaczalem od kratki i sie okazalo ze spadl plaskownik,ale to co trzyma kulke sie wyrobilo i tzreba wymienic, tylko ze tam jest bardzo malo miejsca i nie wiem jak sobie poradzic. Jutro cos pokombinuje moze wyjme silnik od dmuchawy, a jak nie to pojade do mechanika..... pozdro

Wlasnie znalazlem ten temat z instrukcja w "Beemce" dzieki za pomoc jutro bede modzil

Opublikowano

To daj znać co i jak. Mnie się stało dokładnie to samo

Zrobiłem to tak: wywaliłem plastik który tam był na końcu płaskownika, wsadziłem ta "kulkę" do płaskownika i scisnąłem cybantem tak, żeby nie wypadła - działa, tylko że wycieraczka nie dochodzi do końca, albo "wchodzi" na uszczelkę na dole szyby. Muszę coś wykombinować porządnego.

Nie wiesz czy da się kupić to łożysko ślizgowe?

Opublikowano
  • Autor
Pojecia nie mam ale mysle ze tak. Jak bede mial dzis chwilke to posiedze przy tym, tyle ze jestem teraz w Lublinie i nie mam garazu wiec uzalezniony jestem od pogody...:) jak zrobie to dam znac
Opublikowano
  • Autor

gumka z detki od roweru..... to wprawdzie chwilowe rozwiazanie, bo mam juz kupiony "nowy" mechanizm, ale jeszcze nie przyszedl......strajk w poczcie.

pozdrawiam

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Jestem nowym uzytkownikiem na tym forum

Przydazyl mi sie podobny problem pewnego razu w duzym deszczu wycieraczki przestaly dzialac :/ patrzac pod maske wajcha ktora nachodzi na ten grzybek z wycieraczki wisi luzno i mam pytanie jak sie nazywa ten mechanizm i gdzie go mozna znalezc albo jak to naprawic :( Wycieraczki nie pracuja nie da sie w deszczu jezdzic :/

Opublikowano
  • Autor
gumka z detki bardzo dobrze dawala sobie z tym rade, a mechanizm kupilem na alledrogo, niestety jest duzo glosniejszy od poprzednika.