Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

od nowości borykam się z grzechotaniem z okolic lusterka/głośnika na słupku A.

Grzechotanie pojawia się w zasadzie tylko jak jest ciepło (w zimie jest cisza).

ASO nie jest w stanie znaleźć przyczyny. Próbowałem już oklejać taśmą dla testów, listwę odprowadzającą wodę, zaślepkę relingu na dachu czy lusterko - bez zmian.

Ma ktoś jakieś pomysły, albo spotkał się z czymś podobnym? 

Opublikowano

Nie zgłaszałem, bo dzieje się tylko w bardzo ciepłe dni i wystarczy docisnąć mocno i jakby przestaje na jakiś czas.

W ASO pewnie by powiedzieli, że nic nie słyszą i tyle.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jedyne co może się telepać w słupku to rurka odprowadzająca wodę z szyberdachu. Jest ona zamocowana na klamerkę, jak puściła to rurka wpada w wibracje. 

🙃🙃

Opublikowano

Nie mam niestety szyberdachu.

Jeździłem z mistrzem serwisu wczoraj - nic konkretnego nie znaleźliśmy, muszę im samochód na dwa dni zostawić. 
Natomiast na parkingu jeszcze grzebał pod maską w okolicy ściany grodziowej, plastik zakrywający baterie MHEV jest dosyć luźny i się telepie na zatrzasku pod samym słupkiem. 
Jutro spróbuję pojeździć i pobawić się taśmą dalej.

Opublikowano

Okleiłem prawie każdą dziurę od strony pasażera - nic się nie zmieniło.

To grzechotanie jest specyficzne. Kiedy samochód wyjedzie świeżo z garażu jest cicho i jedynie przy wyższych prędkościach zaczyna być słyszalne (180). Jednak po chwili - z 10min - jazdy nawet z niższą prędkością (120-140) zaczyna być coraz głośniejsze do momentu kiedy nawet przy 80-100 km/h jest słyszalne.

IMG_5105.jpeg

• 3 tygodnie później...