Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem posiadaczem E91 z wbudowanym zestawem bluetooth. Niestety nie jest tak pięknie jak by się chciało Wiele telefonów nie wogóle nie współpracuje z tym zestawem. Część współpracuje - ale nie kopiuje listy telefonów do samochodu. Wreszcie jest kilka które w pełni współpracują z samochodem kopiując listę adresową do samochodu, a co za tym idzie wyświetlają nazwę osoby która do nas dzwoni. Podobne problemy mają prawdopodobnie użytkownicy E60....

Od pewnego czasu szukam telefonu dla siebie który by współpracował z samochodem. Oto wyniki:

nie współpracują wogóle ( nie można ich zalogować ):

Nokia N70

Nokia E50

logują się ale nie wysyłają książki adresowej do telefonu:

Nokia 6600

logują sie kopiując książkę adresową do samochodu:

Sonyericsson K750i

Nokia 6280

Nokia 6230i

Prosiłbym wszystkich mających jakieś doświadczenia z logowaniem komórek do oryginalnego zestawu bluetooth o dopisywanie się do listy

A może ktoś zna zasadę jaką należałoby się kierować w poszukiwaniu telefonu współpracującego z zestawem? Będę wdzięczny za pomoc bo na stronie BMW lista telefonów jest bardzo ograniczona....

Opublikowano

Nokia 6021 - działa bez problemu i przesyła listę

Nokia 9300, działa ale nie pokazuje listy numerów

Nokia E50 - potwierdzam, nie loguje się wcale

Pozdrawiam

Woj

Opublikowano

NOKIA 6680

Można się zalogować, komputer widzi komórkę via bluetooth i można dzwonić przez zestaw ale nie można skopiować książki :mad2: chyba muszę zmienić komórkę ;)

Niech moc (BMW) będzie z Wami :)

Szymon

Opublikowano
Pamietajcie ze moduly Bluetooth sa regularnie udoskonalane. Obecnie najnowsza jest tzw 10-ta generacja. BMW nie przewiduje wymiany software-u w modulach, takze jesli nie chce wspolpracowac z telefonem pozostaje tylko wymiana na nowszy.
Opublikowano

Mateush pisze : "jesli nie chce wspolpracowac z telefonem pozostaje tylko wymiana na nowszy"

Co mam na nowszy wymienić? samochód?

Gdybym wiedział że bluetooth w nowej "3" naprawdę współpracuje tylko z kilkoma telefonami to pewnie założyłbym jakiś zestaw bluetooth nokii a nie pakował się w oryginał za, jeśli dobrze pamiętam 800 Euro...

Opublikowano
Mateush pisze : "jesli nie chce wspolpracowac z telefonem pozostaje tylko wymiana na nowszy"

Co mam na nowszy wymienić? samochód?

Gdybym wiedział że bluetooth w nowej "3" naprawdę współpracuje tylko z kilkoma telefonami to pewnie założyłbym jakiś zestaw bluetooth nokii a nie pakował się w oryginał za, jeśli dobrze pamiętam 800 Euro...

:lol: Nowszy modul BT, o tym pisalem.

Najnowszy modul dla e46, e39, x5 i podobnych ma nr 84 10 6 980 130, wyszedl gdzies w polowie tego roku. Nie wiem czy do E90 i E60 pasuje ten sam modul.

Opublikowano
Mateusz, a ile kosztuje taki nowy moduł "blutacza" do E 39 z 2003 r. ???

Szymon

Opublikowano
Czy jest jakiś upgrade modułu ?? :think: bo ja mam fabryczny zestaw bluetooth, ale komórka mi działa tylko tyle że można rozmawiać przez zestaw, ale nie można skopiować książki ... autko jest z 2003 r.

Szymon