Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siema, mam zagwozdkę, udało nam się z Tatą zgarnąć fajna rozbitą BMW Seria 1 118i z 2016r. z Belgii. Zabieramy się do naprawy i zmontowaniu pasa przedniego zorientowaliśmy się, że do nowej chłodnicy nie ma jednego wejścia na rurkę z prawej strony. W starej chłodnicy wejścia są 4. W nowej 3 (miejsce gdzie powinna być rurka zaznaczone czerwonym kolorem). Próbowałem szukać w internecie schematów systemu chłodzenia tej bawary ale na każdym schemacie są tylko 3 wejścia do chłodnicy. A moje pytanie brzmi: Do czego jest ta rurka? Czy ona przypadkiem nie była zmostkowana w chłodnicy w którymś roku produkcyjnym? Bardzo proszę o odpowiedź. (na zdjęciach bez czerwonego zaznaczenia stara uszkodzona chłodnica).

IMG_9362.jpeg

IMG_9359.jpeg

IMG_9357.jpeg

Edytowane przez SynMegoOjca
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

17 11 8 672 104 - ta chłodnica jest dla aut z automatyczną skrzynią biegów lub sportową automatyczną skrzynią biegów. Ma 4 wejścia.

17 11 8 678 027 - standardowa do manuala

17 11 8 672 107 - do 2016/07.

• Dziękuję 1