Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Planuje zakupić nowe bmw x4 30i 245km, przedstawiciel od razu zaproponował mi pakiet serwisowy na 4 lata z cena 6100zl

2 lata mam gwarancji fabrycznej więc se facto to pakiet na dwa lata ale moje pytanie czy warto czy to wyrzucanie pieniędzy?

Nowe auto, przy założenia że o nie dbam... mie 

Lem skodę kamiq nowa z salonu 5 lat i nic, tylko orzegladay

I drugie pytanie, auto w konfiguracji wyszło mi 323 000 sprzedawać odrazu ższedl na 292 000 czyli 9% potem finalnie na 286000 

Ile jestem w stanie zejść z tej ceny według was? Czytałem o 19% ale ponoć tylko dla lekarzy;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

pakiet serwisowy, to nie pakiet naprawczy, a to ten drugi jest przedłużeniem 2 letniej gwarancji. Pakiet serwisowy to przeglądy, które bez niego są płatne od pierwszej wizyty.

opłacalność zależy od tego jak i ile jeździsz. Jeśli w 5 lat zrobisz 100 tys. km i to głównie poza miastem/trasa, to moim zdaniem pakiet serwisowy się nie opłaca. Wtedy masz tylko 3 wizyty serwisowe w cenie, a jeśli chcesz robić miedzy interwałami (co 15k km) to i tak sam musisz za to płacić.