Skocz do zawartości

Dobre wahacze do E34 po przyzwoitej cenie w centr. Polsce.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Po wymanie amotyzatorów przyszła kolej na wahacze. Czy ktoś może mi polecić dobre wahacze po bardzo dobrej cenie. Intersuje mnie centralna Polska. Z góry dziękuję za porady i cenne adresy :-)
Pozdrawiam, Michał
Opublikowano

Podjedz do siedziby InterCars i dogadaj sie co do ceny - mi ostatnio udzielili rabatu 25 % na czesci....

Powodzenia.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Witam. Po wymanie amotyzatorów przyszła kolej na wahacze. Czy ktoś może mi polecić dobre wahacze po bardzo dobrej cenie. Intersuje mnie centralna Polska. Z góry dziękuję za porady i cenne adresy :-)

Sprawdź, czy musisz wymieniać wahacze, może wystarczy tylko wymienić tuleje ..., a to jest przeważnie kilka razy tańsze ... W jednym z wątków było już coś na ten temat ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Wahacze mam całe do wymiany. Stukają sworznie i tuleje. Nieprzyjemnie się jeździ. Górne są do wymiany, ale myślę, że dolne też zaraz polecą - więc chciałbym kupić komplet. Dzięki za link i czekam na więcej :-). Wiem, że dolne aluminiowe są bardzo drogie, można dostać tańsze stalowe - tylko nie wiem jak z trwałością.
Pozdrawiam, Michał
Opublikowano
Dzwoniłem do tego Polcaru i okazuje się, że wahacze górne kosztują 138 zł, natomiast dolne 85 zł. ...To tak dla przyszłych poszukiwaczy tego typu części... :-)
Pozdrawiam, Michał
Opublikowano
wlasnie - cena jest smiesznie niska - ale jak jest to wyrob jakiegos Adlera czy RTS to sie nie dziwie - w koncu starcza na miesiac i trzeba wymieniac na nowy wiec i tak zarobia :)

Opublikowano
załozyłem i nic sie nie działo,lepiej nowe niz ze szrotu-podobna cena
Opublikowano

Witam

wlasnie - cena jest smiesznie niska - ale jak jest to wyrob jakiegos Adlera czy RTS to sie nie dziwie - w koncu starcza na miesiac i trzeba wymieniac na nowy wiec i tak zarobia :)

Mam RTS dolny prawy dwa lata i 45tyś i jest dobry.

Nie mam zamiaru płacić w serwisie 400 czy 500 zł za wahacz.

Jeśli wytrzyma 100tyś będzie super.

:D

Opublikowano
Co do Adlera i RTSa to moja opinia jest potwierdzona faktami, odobiscie mialem mozliwosc sprawdzenia jak sie uzytkuje te wyroby i powiedzialem sobie nigdy wiecej, laczniki stabilizatora padly po miesiacu a swoznie po dwoch :evil:

Opublikowano

Cena robi swoje:-) Polcar ma wyczerpany magazyn. Wahacze będą mieli za 2-3 tygodnie. Nie czekam tyle, bo musze mieć sprawny samochód. Kupiłem dziś dolne wahacze Febi za 190 zł. Co Wy nato? Co do tych firm, o których wspomniał sarna1 - nie mam pojęcia, gdyż do tej pory używałem wahaczy lemfordera. aha i raz kupiłem wahacze górne tzw. używki po regenracji - wytrzymały jakieś 25 tkm. To i tak nieźle jak na polskie drogi.

Dzięki erikson za kolejne linki. Na pewno przydadzą się jeszcze wielu innym.

Pozdrawiam

Pozdrawiam, Michał
Opublikowano
Co do Adlera i RTSa to moja opinia jest potwierdzona faktami, odobiscie mialem mozliwosc sprawdzenia jak sie uzytkuje te wyroby i powiedzialem sobie nigdy wiecej, laczniki stabilizatora padly po miesiacu a swoznie po dwoch :evil:

Witam

Czemu piszesz że RTS to badziewie mi wytrzymał 40tyś i jest ok (nie używałeś wahacza tylko inne elementy). A może jeździsz tam gdzie trzeba X5?

Dukat co do febi to dobra cena dzwoniłem do Inter Cars w okolicy i cena katalog 245 czy coś koło tego, podobno febi to całkiem pożądny producent (a zobaczysz w eksploatacji)

Pozdr :)