Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry wieczór wszystkim forumowiczom!

Jako że to mój pierwszy temat tutaj, chciałbym Wam podziękować za tyle tematów, które pozwalają poszerzać wiedzę i doświadczenia dot. naszych samochodów.
Zwracam się do was z tematem problemy w dołożeniu łopatek do mojej F30.
Przejrzałem forum w poszukiwaniu odpowiednich poradników i na ich podstawie zacząłem od:
- Przeciągnięcia kabla od FEM do SZL z użyciem standardowych wtyków (nie OEM) od pinów FEM "PIN 5" do SZL "PIN 3"
- Zakodowanie przy użyciu bimmercode z zakładki FEM->Retrofit-> Paddle Shifters Retrofit, dodatkowo zakodowałem sport+

Kierownica z łopatkami była już na podkładzie w dniu zakupu, niestety zrobiona tylko na "wygląd"
Po wykonaniu tych czynności łopatki nie działały. Poczytałem i kupiłem specjalne konektory MQS.
Dzisiaj zamieniłem konektory i wykasowałem przy okazji błędy w nadziei, że to pomoże, ale brak rezultatów.

Macie pomysł co można jeszcze zrobić/sprawdzić? Jutro zabiorę się za weryfikację, czy kabel, który użyłem do połączenia nie jest gdzieś przerwany, ale wątpię ;/

Za każdą odpowiedź, z góry dziękuję ❤️