Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem w swojej F20, którą zakupiłem nie dawno. Mianowicie sprawa wygląda następująco, auto kupiłem uszkodzone, po za delikatnym uszkodzeniem przodu, pęknięta była też szyba i woda dostawała się na licznik, który trzeba było wymienić. Od zakupu był też problem z kierunkowskazami, które szybko migały, jak przy spalonej żarówce, mimo dobrych żarówek. Myślałem, że to wina tego licznika, ale po wymianie i zakodowaniu auta, wszystkie funkcje, które w jakiś sposób nie działały prawidłowo wróciły, natomiast problem z kierunkowskazami pozostał. Dodam, że żaden komunikat o spalonej żarówce nie występuje, odpinając żarówke którąkolwiek, pojawia się, czyli prawidłowo. Sytuacja ma się tak samo z prawym jak z lewym kierunkowskazem. Co ciekawe, gdy włącze awaryjne, wtedy wszystko jest w normie, migają prawidłowo. I teraz tak, próby zmiany w kodowaniu typu żarówek nic nie pomagają, jest cały czas tak samo. Próbowałem podłączenia dodatkowych żarówek czy „dociążenie” obwodu coś zmieni, ale to też niema wpływu. Ma ktoś jakiś pomysł gdzie może leżeć problem i jak sobie z nim poradzić?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolego jeżeli awaryjne działają normalnie to znaczy że problem nie jest z żarówkami a z instalacją. Ja zacząłbym od podmiany przekaźnika, przerywacza który właśnie odpowiada za miganie.