Skocz do zawartości

Ustawienie dlugosci swiecenia xenonow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

Jestem posiadaczem e46 320d touring 12.00, przod przelozony od modelu po lifcie + dolozone xenony - lampy firmy AL 2002r. (bez spryskiwaczy, bez samopoziomowania) . Mam problem, xenony swieca, regulacja pokretlem ustawienia wysokosci przy kierownicy dziala, lecz nawet gdy swiatla sa ustawione tym pokretlem najwyzej jak sie da, to i tak swiatla "krotkie" swieca tylko na ok. 16 metrow, po prostu za krotko :| . Dlugie swieca bardzo daleko, bi-xenon dziala :mrgreen: .

Jak ustawic reflektory by krotkie swiatla swiecily dalej ?

Z gory dziekuje za pomoc.

pozdrawiam

piotres

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Bylem na stacji, znajomy diagnosta/mechanik ustawil mi lampy gratis przy badaniu zbierznosci :)

Teraz swieca bardzo fajnie, inni uzytkownicy drog chyba tez nie narzekaja, gdyz nikt mi nie "blyska" mimo braku samopoziomowania/spryskiwania lamp :wink: .

pozdrawiam i dziekuje

piotres

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]